AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
12. mars 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Bronsebukkene Musikkteater

Pressemelding fra Bronsebukkene
For ytterligere informasjon, kontakt:
Markedsføringsleder Anne Hagen Grimsrud, 413 03778 eller annehgr@gmail.com
Daglig leder , 906 66680 eller bronsebukkene@live.no

Paul Ottar Haga blir ny sjaman   

Paul Ottar Haga skal spille rollen som sjamanen i 2010-oppsetningen av Bronsebukkene.
- Jeg så stykket i fjor, og fikk allerede da lyst til å spille rollen, forteller Haga. Han likte rolletolkningen til Bjørn Sundquist, men vil gi rollefiguren et annet uttrykk.
- Dette er en mann som er i ferd med å miste sin kraft. Han er en tragisk skikkelse, og det vil jeg prøve å legge vekt på, sier Haga. Han gleder seg til samarbeidet med profesjonelle og amatører på Midtre Olimb gård på Jevnaker til sommeren. Bronsebukkene har premiere 24. juni, og spilles påfølgende fredag, lørdag og søndag.
- Jeg elsker frilftsteatere, og kunne gjerne drevet med det hele året, smiler Haga, som skal spille i fem forskjellige oppsetninger denne sommeren.
- Paul Ottar er en skuespiller som forstår amatørenes rolle i norsk friluftsteater, og har kunnskap og evne til å samarbeide konstruktivt med amatørteateret, sier regissør og storebror . Han karakteriserer årets sjaman som en usedvanlig erfaren og motivert skuespiller.
- Som skuespillertype passer Paul Ottar til roller som handler om å være i pakt med naturen. Dessuten er han en stor sangkapasitet, noe det skal bli spennende å utnytte i forestillingen, sier .
- Paul Ottar er totalt forskjellig fra fjorårets sjaman Bjørn Sundquist, så forutsetningene for at det blir store forandringer også i 2010-oppsetningen er absolutt til stede, konkluderer regissøren.

Trønder og tre-barnsfar Paul Ottar Haga er bosatt i Oslo med skuespillerkone Evy Kasseth Røsten.

Friluftsteateret Bronsebukkene er Nordens eneste friluftsteater med handling fra Bronsealderen. Historien er basert på Norges kanskje viktigste funn fra Bronsealderen, Vestby-funnet. 11-årige Ragna, som fant bronsebukkene i 1923, blir ført tilbake til bronsealderen idet hun finner bukkene. Her opplever hun krig og kjærlighet, maktspill og kamp mot naturkrefter i endring.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no