AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
26. august 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Black Box Teater

Fransk dukketeater i særklasse
- Hånddukker med hovedrollene i mørk og skremmende historie

Gisèle Vienne (FR)/ Dennis Cooper (US)/ Jonathan Capdevielle (FR): «JERK»
Torsdag 2. (NB! Kun få bill igjen), fredag 3. (NB! Kun få bill igjen), lørdag 4. og søndag 5. september kl 21.00. (Lille scene)

På midten av 70-tallet drepte den amerikanske seriemorderen Dean Corll minst 27 gutter i Texas med god hjelp fra sine to kamerater, tenåringene David Brooks og Wayne Henley. I denne forestillingen møter vi David Brooks mens han soner sin livstidsdom.

I fengselet har han lært seg kunsten å lage dukketeater, noe som fører til at han innser sitt eget ansvar i de ugjerningene han har begått. Han skriver en rekonstruksjon av mordene med dukker i alle rollene. David setter opp forestillingen i fengselet foran en klasse med psykologistudenter fra et lokalt universitet.

Som følge av den voldelige og humoristiske teksten får denne forestillingen en underliggende grusom og urovekkende natur. Bruken av hånddukker er en tradisjonell måte å spille ut voldelige, grove scener på, og i «JERK» kanaliseres disse elementene gjennom denne estetikken.

Denne forestillingen har blitt til i tett samarbeid med franske Johnatan Capdevielle som er utdannet skuespiller og marionettefører. I «JERK» er det han som gir liv til dukkene på scenen og som fører oss gjennom den skremmende historien.

Franske Gisèle Vienne har studert dukketeater, og er koreograf, regissør og skuespiller. Sammen med Dennis Cooper har hun regissert en rekke oppsetninger, blant annet prisbelønnede «JERK». Amerikanske Dennis Cooper er poet og kunstkritiker, og kjent for å ha skrevet en rekke bøker. 

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no