AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
12. oktober 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Stig Audun Eriksson

Jeg vil med dette informere om at et større EU-finansiert forskningsprosjekt – DICE – hvor Norge har vært deltaker gjennom dramaseksjonen ved Høgskolen i Bergen, avsluttes i løpet av oktober med fremlegg av hovedresultater gjennom konferanse og publikasjoner.

DICE-prosjektet, som bl.a. interesserer seg for entreprenørskap, kommunikasjonskompetanse og kulturbevissthet, er et skolebasert forskningsprosjekt, med funn vi tenker oss kan ha interesse for norske skole- og utdanningsorganisasjoner og teaternettverk.

DICE står for: Drama Improves Lisbon Key Competences in Education (http://www.dramanetwork.eu) og er en undersøkelse av hvordan drama som aktivitetstilbud eller som fag i skolen kan bidra til heving av utvalgte nøkkelkompetanser som EU har satt opp som mål for livslang læring. DICE-prosjektet er et stort 2-årig forskningsprogram med ca. 4500 informanter (13-16åringer) fra 12 deltakerland.

Den 19. oktober avholdes på Høgskolen i Bergen nasjonal DICE-konferanse i regi av Senter for Kunst-, kultur og kommunikasjon. Den 25. oktober avholdes den sentrale sluttkonferansen i Brussel. Vi inviterer med dette til å delta på en eller begge konferansene.

Vi ser for øvrig gjerne at dere formidler denne informasjonen videre til andre interesserte i deres kontaktnett. Vedleggene inneholder program for begge konferansene og påmeldingsinformasjon.

Med vennlig hilsen,
Stig Audun Eriksson

Stig A. Eriksson, 1. amanuensis / Associate Professor, Ph. D.Høgskolen i Bergen / Bergen University CollegeDramaseksjonen / Drama DepartmentAvdeling lærerutdanning / Faculty of EducationLandåssvingen 15, 5096 Bergen, Norwaystig.eriksson@hib.notel. +47-55585725; fax. +47-55585809

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no