AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
28. desember 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Rogaland Teater


 

Rogaland Teater må stenge Intimscenen

Det har i flere år vært kjent at Rogaland Teater har store bygningsmessige utfordringer. Det mest prekære har vært rømningsveien fra Intimscenen. Teatret har arbeidet kontinuerlig med problemstillingene siden det ble foretatt en brannteknisk gjennomgang av bygget i 2006. Etter at flere ulike tiltak ble utprøvd og gjennomført, måtte man gå til det skritt å stenge Intimscenen for bevegelseshemmede i 2009. Sommeren 2010 ble det bestilt en ny brannteknisk gjennomgang av bygningsmassen.

Teatret har søkt om midler til å løse problemene, men det har ikke blitt avsatt penger til dette på to siste statsbudsjettene. Mens teatret har ventet på midler til ny rømningsvei har i tillegg en strengere lov om diskriminering og tilgjengelighet trådt i kraft. I oktober 2010 ble det overfor pressen signalisert at teatret i verste fall måtte stenge Intimscenen.

Nå foreligger rapporten fra den branntekniske gjennomgangen. Rapporten slår fast at det ikke er forsvarlig å drive teatervirksomhet for publikum på Intimscenen, og teatrets ledelse er dermed tvunget til å gå til det dramatiske skrittet å stenge scenen.

Teatersjef Arne Nøst beklager avgjørelsen men understreker at hensynet til publikums sikkerhet veier tyngst.
- Resultatet er at vi mister en svært viktig intim scene som har et trofast publikum. Scenen har siden starten i 1974 gitt publikum en lang rekke store teateropplevelser. Det er en scene som alltid har trukket til seg kunstnere av ypperste klasse. Teatret er trangt allerede, og vi får mindre anledning til å være fleksible. Vi blir i vår nødt til å trenge oss inn på Barne- og ungdomsteatrets arealer i Teaterhallen, sier Nøst.
Teatret jobber nå med å få forestillingskabalen til å gå opp for vårens sesong. Teatret har lansert hele elleve forestillinger i vår, og det blir ingen enkel sak å flytte rundt på de lanserte oppsetningene.
- Som det ser ut nå vil ingen produksjoner bli avlyst i vår, men flere vil få endret spilletidspunkt og scene. Vårt entusiastiske intimscenepublikum vil med dette gå glipp av den spesielle kunstneriske kraften som finnes i rommets vegger, sier teatersjefen.

For spørsmål, ta kontakt med:

Teatersjef Arne Nøst - 90618006
Teaterdirektør Merete Eik - 90184600
HMS- og driftssjef Øystein Næss – 99384248

Presseansvarlig Øyvind Berekvam kan også formidle kontakt. Ring eller send sms til 99565627.

Øyvind Berekvam
Nettredaktør
Rogaland Teater
Mobil: 99565627
Epost: oyvind.berekvam@rogaland-teater.no
Twitter: @Berekvam

www.rogaland-teater.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no