AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
8. februar 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nordic Black Theatre


 

Se Biniam Yhidego i Uskyld på Nationaltheatret

Biniam Yhidego er tidligere elev ved NBX, Nordic Black Theatres teaterskole, og nå er han å se i forestillingen Uskyld på Nationaltheatret. Han spiller rollen som Elisio, en illegal innvandrer. Biniam kom selv til Norge som barn sammen med sin mor, som flyktet fra Eritrea.
Les artikkel om Biniam og moren i Dagsavisen

PRESSEN MENER:
«…ensemblespill som fascinerer og utfordrer» Dagsavisen
«…Dyktig laget (…) utfordrende teater» Dagbladet
«…imponerer » Vårt Land

BILLETT-TILBUD + MØTE MED BINIAM OG REGISSØREN: 14. og 17. februar, samt 1. mars kan du møte Biniam og regissør Victoria H. Meirik på scenekanten etter forestillingen. Billettpris disse datoene er kr. 100,- (ordinær pris kr. 320,-). Send din bestilling til salg@nationaltheatret.no Eller ring 815 00 811. Merk din bestilling NBT.

OM USKYLD

Går det an å elske et lik mer enn sin egen kone? Går det an å strippe og føle seg sett? Går det an å bli tilgitt? Med humor og poetisk nerve skildres elleve tragikomiske karakterer som alle leter etter sin tapte uskyld og mening i tilværelsen.

To forvirrede illegale innvandrere er vitne til at en ung kvinne går ut i sjøen for å drukne seg. De lar være å gripe inn av frykt for at de vil bli kastet ut av landet. En blind kvinne jobber som stripper – og føler seg sett. En kjederøykende eks-kommunist må amputere større og større deler av benet sitt, men drømmer likevel om å drive en bensinstasjon. En desillusjonert kvinnelig filosof banker sakte men sikkert livet ut av den stumme mannen sin med en avis. Og likvaskeren orker ikke å sette barn på sin kone, han har mer enn nok med å ta seg av de døde. Dramatiker Dea Loher mestrer å skildre og belyse eksistensielle og politiske problemstillinger med svart humor samt servere sviende kritikk av det individualistiske samfunnet.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no