AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
21. februar 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Black Box Teater


 

Marstrandfestivalen volum III:
- Giséle Vienne tilbake på Black Box Teater og Marstrandfestivalen

Gisèle Vienne: «I Apologize»
Lørdag 26. – søndag 27. februar kl 20.00. (Store scene)

Gisèle Vienne utforsker voldsmentaliteten i mennesket med pedofili, dødslengsel, seksuelle avvik og mord som underliggende temaer. Den franske dukkemakeren iscenesetter rollespill mellom dukker og mennesker der forbudte fantasier står i sentrum. Under ligger usikkerheten rundt hva som er virkelig og hva som er fantasi.

På en scene full av trekister og døde dukker rekonstruerer en ung mann ulike versjoner av et ulykkesforløp. Den urovekkende stemningen forsterkes av Peter Rehbergs musikk og tekstutdrag lest av den amerikanske kultforfatteren Dennis Cooper, som har skrevet dikt og monologer spesielt til forestillingen. Flere aktører inntar scenen og det er vanskelig å vite om de er marionetter eller virkelige mennesker. «I Apologize» er en fortelling om forvrengt kjærlighet og mørke drifter.
I en dyster og vakker regi åpnes en urovekkende verden av seksuelle fantasier. Tekst, musikk, dukker og koreografi lager bilder til gråsonene mellom virkelighet og fantasi, og utgjør grunnlaget for «I Apologize».

«I Apologiaze» er et av mange samarbeid Gisèle Vienne har produsert sammen med Dennis Cooper. Gisèle Vienne er opptatt av å utforske grensene mellom fantasi og virkelighet, noe som kan være med på å påvirke virkelighetsoppfatningen vår. Mange vil nok huske den skremmende «JERK» som gikk for utsolgte hus på Black Box Teater høsten 2010, også denne i samarbeid med Dennis Cooper. Som i «JERK» finner vi også denne gangen franske Johnatan Capdevielle på scenen. Capdevielle er utdannet skuespiller og marionettfører. Den anerkjente komponisten Peter Rehberg er kjent for sine samarbeid med bl.a. Stephen O´Malley og Jim O´Rourke.

Møt Dennis Cooper etter forestilling lørdag 26. februar: Den anerkjente forfatteren leser fra tekstene sine og tar i mot spørsmål fra publikum.

Marstrand volum III - A la Grande Nuit

25. februar - 5 mars. Store og lille scene, foajé og BLÅ

Gisèle Vienne (FR) «I Apologize». Dennis Cooper (US). Forced Entertainment (UK) «Void Story». Namik Mackic «Salting the Tail». STO Union (CA) «7 Important Things». Romantisk musikkprogram – Lars Petter Hagen. Henriette Pedersen «Animal Magnetism 3». Mette Edvardsen «Black». Showcase Beat le Mot (DE) «1534». a smith «all that is solid melts into air». KTL og Our Love Will Destroy the World på BLÅ.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no