AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
25. mars 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nationaltheatret


 

Årets store Shakespeare-premiere nærmer seg!
Velkommen til pressevisning! Vi viser et utdrag av vårens store Shakespeare-satsning på Nationaltheatret tirsdag 29. mars kl. 11 på Hovedscenen.
Othello er en mørk tragedie, befolket av noen av Shakespeares mest komplekse skikkelser. Det handler om krig, svik, ondskap, sjalusi og utenforskap - med en kjærlighetshistorie i bakgrunnen.
Generalen Othello (Magnus Roosmann) er en innvandrer som har nådd langt: ikke bare har han seiret på slagmarken, han har også vunnet hjertet til Desdemona (Laila Goody), datteren til en av byens mektige menn. Når Iago (Henrik Rafaelsen) blir forbigått ved en forfremmelse, setter den tidligere lojale soldaten i gang et renkespill som skal få grusomme konsekvenser.
Iago, Othellos motstander, er en av verdenslitteraturens største skurker - han er, ifølge den amerikanske litteraturprofessoren Harold Bloom, den perfekte djevel.
Othello kommer i en original og stilrein visuell innpakning signert scenograf Serge von Arx, lysdesigner Andreas Fuchs og kostymedesigner Ane Aasheim.
Pressevisningen begynner kl. 11 presis. Det blir mulighet for fotografering og opptak til radio og tv. Skuespillerne og regissøren er tilgjengelige for intervjuer.
Velkommen!
Pressekontakt: Alexander Bergan, 22 00 14 49 / 48 28 85 43 / alexander.bergan@nationaltheatret.no
Med Magnus Roosmann, Laila Goody, Henrik Rafaelsen, Hermann Sabado, Endre Hellestveit, Trine Wiggen, Per Frisch, Erik Hivju, Bernhard Arnø, Lasse Lindtner, Marte Engebrigtsen.
Regi: Runar Hodne.
Premiere torsdag 7. april. på Hovedscenen.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no