AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
4. april 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Trøndelag Teater


 

Vårens siste egenproduserte forestilling på Trøndelag Teater er den svarte komedien av Ödön von Horváth Tro, håp og kjærlighet. Premiere på Studioscenen fredag 8. april kl. 19.00.

Forestillingens kunstneriske team har aldri jobbet på Trøndelag Teater før. Det er derfor med stor glede teatersjef Kristian Seltun ønsker Jonas Corell Petersen (regissør), Nia Damerell (scenograf) og Gaute Tønder (lyddesigner) velkommen.

Medvirkende: Janne Heltberg Haarseth (Elisabeth), Cici Henriksen, Kristofer Hivju, Trond-Ove Skrødal og Trond Peter Stamsø Munch.

Tro, håp og kjærlighet
Tro, håp og kjærlighet handler om Elisabeth og hennes kamp mot et rigid og altfor byråkratisk samfunnssystem. Likhetene med vårt eget norske velferdssamfunn er både komiske og ubehagelige. Problemet med ethvert samfunnssystem er at det på et eller annet nivå er nødt til å ta mer hensyn til massene enn til enkeltmennesket. Av og til kan dette få paradoksale konsekvenser som virker fullstendig ulogiske, og som kan gå hardt utover uskyldige enkeltmennesker. Elisabeth er en slik skikkelse. Hun møter loven og dens håndhevere på sitt absolutt mest dobbeltmoralske, og konsekvensene grenser til det absurde.

Jonas Corell Petersen
Teatersjef Kristian Seltun merket seg Jonas Corell Petersens særegne regispråk allerede da Petersen gikk på Kunsthøgskolen i Oslo. Petersens diplomoppgave Unge Werthers lidingar hadde premiere på Det Norske Teatret i september 2010. Og forestillingen ble i år plukket ut til å delta på den prestisjetunge teaterfestivalen Fast Forward i Tyskland – og vant hele festivalen! Alt tyder på at det er en ”rising star” som regisserer Tro, håp og kjærlighet på Trøndelag Teater denne våren.

Forestillingen varer i ca 1 time uten pause.

For ytterligere informasjon, intervjuavtaler og foto ring telefon 41473757
eller send en e-post til sissel@trondelag-teater.no

Anmeldere bes bestille billetter til premieren så snart som mulig.

Med vennlig hilsen
Sissel Grønlie
informasjonsrådgiver
Trøndelag Teater
Telefon 73 80 51 31
Mobil 41 47 37 57
www.trondelag-teater.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no