AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
22. august 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Black Box Teater


 

Ny norsk frigruppe med sesongens første premiere
- "Du er Knut" er en del av Norsk Dramatikkfestival 2011

Asklepios Hane: «Du er Knut»
Premiere Fredag 26 august kl 20.00. (Lille scene) NB! Utsolgt
Vises også lørdag 27 og – søndag august kl 18.00 og 21.00

“Du er Knut” begynner der en av norgeshistoriens merkeligste rettsaker slutter: Politiinspektør Knut Rød, ansvarlig for deportasjonen av jøder fra Oslo og Akershus i 1942, blir etter krigen stilt for retten. Men han frikjennes, og saken dysses ned.
Siden den gang har vi fortalt og gjenfortalt utallige historier om krigens helter og skurker. Asklepios Hane har bladd nøye gjennom rettspapirene fra saken mot Knut Rød. Og de er ikke lenger sikre på om de tror på historiene. Om heltene og skurkene. Og om de i det hele tatt finnes.
Asklepios var legekunstens gud, han ville berge menneskene fra dødsriket. Da filosofen Sokrates ble dømt til døden for å ha stilt Athenerne nærgående og utfordrende spørsmål, var hans siste ord “Kriton, vi skylder Asklepios en hane”.
Frigruppen Asklepios Hane er fem skuespilleres fristed til å undersøke historier som opptar dem, og samtidig et labratorium der historiefortelling i seg selv forskes på. Med seg har de forfatter og regissør Øystein Stene, og sammen har de skapt forestillingen “Du er Knut”.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no