AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
8. september 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Nationale Scene


 

8. september 2011

Premiereinvitasjon til redaksjonens teateranmelder

Den Nationale Scene har gleden av å invitere til urpremiere på Førstereis av Morten Lorentzen, i regi av Lasse Kolsrud - lørdag 24. september kl. 18 på Småscenen.

Helge Jordal er for lengst en levende skuespillerlegende her til lands. Han har spilt i en rekke filmer og har gjort store sceneopptredener siden 70-tallet. Nå entrer han scenen helt alene for å fortelle en historie Norge ser ut til å ha glemt.

Førstereis har fokus på sjømennenes kår i etterkrigstidens Norge. Vi følger en gutt som i tillegg til å være såkalt ”tyskerunge”, vokser opp på et guttehjem i Bergen hvor behandlingen er svært dårlig. I likhet med mange andre rømmer han til sjøs, og opplever den store verden og sjømannslivet på godt og vondt.

Stykket belyser en interessant epoke i nyere norsk historie, og prøver samtidig å si noe om verdier vi kanskje har glemt i dag. Mange unge ble reddet av mulighetene til sjøs. Men selv om mange kom hjem som helter fra en ukjent verden, ble sjøfolkene ofte ikke behandlet særlig godt av den norske stat.

Urpremiere på Småscenen 24. september.

Regissør:Lasse Kolsrud Scenograf: Carle Lange
Lysdesigner: Morten Reinan Lyddesigner: Espen Beranek Holm
Med: Helge Jordal

På www.dns.no/presse vil forestillingsfoto være tilgjengelig noen dager før premieren.

Reservasjon av inntil to billetter må gjøres innnen tirsdag 20. september kl. 12, til billettkontoret ved Den Nationale Scene, tlf.: 55 60 70 80 eller på e-post til ole.friele@dns.no.

VELKOMMEN!

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no