AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
6. oktober 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Danse- og teatersentrum


 

Ny nettportal for norsk scenekunst lanseres 7. oktober.

Danse- og teatersentrum lanserer Sceneweb – en informasjonsportal og oppslagsverk for norsk scenekunst på nett.
Sceneweb er en nasjonal database for norsk teater og dans med innhold fra både institusjoner og frie grupper.Det er et oppslagsverk og en informasjonsportal om norsk scenekunst, hvor du kan finne informasjon om noe av det som spilles i dag og et historisk arkiv.Vi ønsker å dokumentere og formidle norsk teater- og dansehistorie fra både fortid og nåtid, og å spre kunnskap om norsk scenekunst.

Behovet for et samlende nettsted for norsk scenekunst har vært stort lenge. Sceneweb har som mål å gi brukerne dette stedet; et felles sted som både informerer om aktuelle forestillinger og inneholder et historisk arkiv – en form for IMDb for norsk teater og dans.

Sceneweb skal formidle på en tidsriktig og populær måte som favner bredt hva gjelder innhold og brukergrupper, og med det stimulere bruken av arkiv- og dokumentasjonsmateriale om norsk scenekunst.

Sceneweb er en søkbar database med, per i dag, totalt 12 700 objekter, blant dem 1 400 kompanier og institusjoner, 3 000 forestillinger og 6 600 personer fra norsk teater og dans, samt 1 480 mediefiler. Det kan søkes etter informasjon om forestillinger, personer, grupper, institusjoner, spillesteder og utmerkelser innen norsk teater- og dansebransje. Vi vil kontinuerlig fylle databasen med mer materiale, og slik gjøre Sceneweb til en stadig rikere kilde om norsk scenekunst.Med tiden ønsker vi å gi en totaloversikt over aktører og forestillinger innen norsk scenekunst.

Sceneweb er på både norsk og engelsk – slik retter vi oss mot norske og internasjonale brukere.

Sceneweb lanseres nå som betaversjon. Det vil si at databasen og nettstedet er i utvikling, både når det gjelder tekniske løsninger og innhold.

Fra 7. oktober kan du besøke oss på sceneweb.no!

Sceneweb er støttet av Norsk Kulturråd, Norsk scenekunstbruk og Norsk teater- og orkesterforening.

For mer informasjon se:
http://danseogteatersentrum.no/pub/dts/prosjekter/?&mid=578#dts
http://www.facebook.com/Sceneweb
https://twitter.com/#!/ScenewebNorway

Kontaktperson:

Elisabeth Leinslie
Redaktør og administrativt ansvar Sceneweb
Epost: elisabeth.leinslie@scenekunst.no
Tel: 99 16 76 27

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no