AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
10. oktober 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nationaltheatret


 

Vi ønsker velkommen til pressevisning av Minus 2 tirsdag 11. oktober kl. 11.30 på Amfiscenen.

Bli med to eldre menn i pysjamas på en dramatisk flukt fra sykehuset.

Paul og Julius ligger på samme sykehus. De skal dø om kort tid. Hva gjør man når det allerede er for sent? Jo, man stikker av. I løpet av en absurd flukt fra sykehuset, lenket til dryppstativ og intravenøs-slanger, blir vi kjent med to menn som har til felles at de skal dø, men fortsatt har mye ugjort – og mye de ennå ikke har forstått. Kvinner, for eksempel.

Minus 2 er en poetisk komedie som berører essensen av det å være menneske. Liv, død, kjærlighet og frykt veves inn i en tilsynelatende enkel handling. Gjennom en rekke humoristiske, vakre og såre scener avdekkes det hvem Paul og Julius er. Begge har sine svin på skogen, og de har ikke alltid gjort de klokeste valgene.

Hvordan forholder man seg til livet en har levd, når det ubønnhørlig går mot slutten? Er det tid til en siste dans? Og til å rette opp feil, angre og gjøre godt igjen? Per Jansen og Sverre Anker Ousdal spiller de to dødsdømte og livsglade herrene, mens kollega Nils Ole Oftebro har regien. Denne trioen skal, sammen med Ine Jansen og Anders Mordal, få oss til å le, gråte – og håpe.

Vi ønsker velkommen til pressevisning tirsdag 11. oktober kl. 11.30 på Amfiscenen.
Det vil bli vist utdrag fra forestillingen med mulighet for fotografering og opptak til tv og radio. Etterpå vil skuespillere og regissør være tilgjengelige for intervjuer.

Minus 2
Av Samuel Benchetrit. Oversatt av Per Tofte.
Regi: Nils Ole Oftebro. Med Per Jansen, Sverre Anker Ousdal, Ine Jansen og Anders Mordal.
Norgespremiere på Amfiscenen 15. oktober 2011.

Pressekontakt: Jannik F. Wiberg, jannik.wiberg@nationaltheatret.no / 412 75 699

Meld gjerne fra om du kommer - og hvem du ønsker å snakke med. Så kan vi legge til rette best mulig. Velkommen!

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no