AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
13. oktober 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Rogaland Teater


 

Ingen friske tilskudd til Rogaland Teater på årets statsbudsjett.

For Rogaland Teater var det både gode og dårlige nyheter da statsbudsjettet ble lagt frem i dag.

Rogaland Teater fikk i likhet med de fleste andre teatrene en økning på 3,2% på årets statsbudsjett som dekker den generelle lønns- og prisveksten. Søknaden om økt driftstilskudd, for å kunne oppta lån i forbindelse med utbedring av nødutgang på Intimscenen og utskiftning av scenerigg, ble altså ikke innvilget. Direktør Merete Eik må nok en gang konstatere at disse sakene ikke ble prioritert i statsbudsjettet.
- Dette fører dessverre til at publikumstilbudet blir mindre tilfredsstillende ettersom Intimscenen fortsatt må holdes stengt,og sceneriggen gir begrensede kunstneriske muligheter. Videre er sceneriggen,som i dag består av manuelt trekkverk, også en ergonomisk utfordring for sceneteknisk personale.

Men det var også gode nyheter for RogalandTeater på statsbudsjettet.
Rogaland Teater og Haugesund Teater har en samarbeidsavtale for 2012 og 2013. I årets statsbudsjett fikk Haugesund Teater en realøkning på kr 780 000 øremerket blant annet dette samarbeidet. Direktør Merete Eik ved Rogaland Teater sier det er veldig oppløftende at dette samarbeidsprosjektet er blitt sett og prioritert.

Et annet prosjekt som fikk støtte i åretsstatsbudsjett er Det Multinorske. I prosjektet planlegges det blant anneten treåring skuespillerutdannelse, hvis hovedmål er å utdanne skuespillere med ikke-norsk etnisk bakgrunn. Dette utdanningsprosjektet er et samarbeid mellom Det Norske Teatret, Høyskolen i Nord-Trøndelag og Rogaland Teater.
- Dette betyr at vi på sikt kan rekruttere skuespillere fra grupper med annen kulturell bakgrunn og rette på den skeive etniske representasjonen ved norske teatre, sier teatersjef Arne Nøst.

Rogaland Teater er innstilt på å jobbe enda mer og hardere for å få gehør for behovet for midler til å utbedre nødutgangenpå Intimscenen og skifte ut sceneriggen.
- Vi skal stå på for at de velger Rogaland Teater ved neste korsvei, sier Merete Eik.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no