AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
10. november 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Bronsebukkene


 

Paul Ottar Haga fortsetter i Bronsebukkene

Til helgen overrekker stasråd Rigmor Aasrud ”Årets Bronsebukk”-statuett til Riksantikvar Jørn Holme under Hadelandsmessa på Lunner. Samtidig offentliggjør friluftsteateret at Paul Ottar Haga vil fortsette i rollen som Sjamanen i neste års nypremiere av Bronsebukkene. – Jeg ser frem til å arbeide med den nye musikken av Gisle Kverndokk, sier Haga.

- Det er utfordrende med en rolle som er så langt unna en selv, sier Paul Ottar Haga. Han har store forventninger til den nye produksjonen. – Det blir spennende, og utfordrende ikke minst sanglig. Jeg gleder meg, jeg har aldri før spilt en rolle hvor jeg er så til de grader maskert. Det er veldig morsomt, smiler Haga.
Fyller rollene sine

- Både Marit og Paul Ottar er gode karakterskuespillere, og begge er dyktige sangere. Det gjør at de fyller rollene sine på en god måte, sier regissør Arnulf Haga. Han trekker frem Marit Sverressons kvaliteter som skuespiller: - Marit kunne utmerket godt ha jobbet på profesjonelle scener, hvis hun hadde valgt det. Hun er på nivå med de profesjonelle, sier den erfarne regissøren. Om broren Paul Ottar, sier Haga følgende:

- Det er veldig bra at Paul Ottar ønsker å gjøre den viktige rollen som Sjamanen én gang til. Han har den nødvendige sangkapasiteten, og laget en ny sjaman-figur for oss i 2010. Dette eksotiske elementet i forestillingen fungerte godt.

For første og siste gang
De som vil savne Volven, kan ta et siste farvel med henne på Hadelandsmessa lørdag 12. november. Da vil Marit Sverresson for aller siste gang opptre som Volven, mens Hannah Sæthereng for første gang opptrer som Ragna. Dette skjer i forbindelse med utdelingen av prisen ”Årets Bronsebukk” til Riksantikvar Jørn Holme. Statsråd Rigmor Aasrud vil overrekke prisen.

Nypremiere
Bronsebukkene er Nordens eneste friluftsteater med handling fra førkristen tid. Til nypremieren 21. juni 2012 har komponist Gisle Kverndokk skrevet ny musikk, og dramaturg Haldis Hoaas har bidratt med omarbeiding av manus, som er skrevet av fire lokale forfattere. Stykket spilles i unike omgivelser - blant gravhauger og andre fornminner fra bronsealderen, i beitemarka på Midtre Olimb gård på Jevnaker.

For mer informasjon, kontakt produsent Anne Hagen Grimsrud på 41303778 eller post@bronsebukkene.no
Se også www.bronsebukkene.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no