AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
5. desember 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nationaltheatret


 

Papirløse fortellinger - stuntforestillinger på Nationaltheatret

I Norge lever 18 000 papirløse. På Nationaltheatret presenterer seks av dem sine sterke historier sammen med våre skuespillere.

Seks papirløse innvandrere møter hver sin skuespiller. I løpet av fem dager skal deres historier bli til forestillinger. Målet er å minne publikum på at mennesker uten papirene i orden også er mennesker.

De papirløse lever i Norge uten rettigheter til arbeid, utdannelse eller helsetjenester. Mellom 1 500 og 3 000 mennesker har levd slik i over fem år. Det er lett å usynliggjøre dem – hvis vi vil. Men Papirløse fortellinger gjør det motsatte når publikum i desember får mulighet til å møte de papirløse på Nationaltheatret og høre deres historier.

Marco Demian Vitanza og Marius Havik initierte prosjektet som en respons på det på den pågående norske debatten om papirløse innvandrere. Om bakgrunnen for stuntet sier de: «Det norske lovverket har skapt et system hvor noen mennesker blir behandlet som mennesker, og andre mennesker blir behandlet som nesten-mennesker, uten rettigheter, uten papirer. Uansett hva begrunnelsen for dette lovverket måtte være, så skaper det en uholdbar realitet».

Prosjektansvarlige: Marco Demian Vitanza(tlf. 952 68 027) og Marius Havik (tlf. 976 00 006).

Med: Anneke von der Lippe, Kjersti Botn Sandal, Mattis Herman Nyquist, Birgitte Larsen, Marius Havik og Marco Demian Vitanza.

Av sikkerhetshensyn forblir de papirløse anonyme. De kommer fra Iran, Etiopia, de palestinske områdene og Afghanistan.

Papirløse fortellinger presenteres i publikumsfoajeen på Nationaltheatret, etter at kveldens forestilling på hovedscenen er slutt. Gjennom tre kvelder presenteres to og to fortellinger.

Fri entré. Billetter bestilles og hentes i Nationaltheatrets billettluke. Tlf: 815 00 811.

Begrenset antall plasser.

Tid: 7/12, 12/12 og 14/12 kl. 21.30.

Forestillingen er støttet av Nationaltheatret og Dramatikkens Hus.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no