AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
5. januar 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nationaltheatret


 

Hanne Tømta knytter seks sterke skuespillere til Nationaltheatrets faste ensemble.

I august 2011 ble det kjent at Trine Wiggen, Petronella Barker og Nader Khademi hadde fått fast ansettelse på Nationaltheatret. Hanne Tømta uttalte da at prosessen ikke var sluttført og at flere ville bli ansatt. Det ble i dag klart at Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr og Jon Øigarden har takket ja til fast ansettelse.

Med unntak av Nader Khademi, som kommer rett fra skuespillerutdanningen ved KHIO, har alle de fem andre vært blant de mest flittig benyttede freelancerne ved Nationaltheatret de siste ti årene. Trine Wiggen og Petronella Barker har vært sentral i flere av de mest nyskapende produksjonene på teatret. Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr har gjort seg sterkt bemerket som kunstneriske ledere på Torshovteatret de siste to årene med Komilab. Jon Øigarden har siden han avsluttet sin periode som kunstnerisk leder på Torshovteatret (i trespann med Mads Ousdal og Trond Espen Seim i perioden 2004-2006), vekslet mellom store filmroller og roller på Nationaltheatret.

- Dette er skuespillere som både har den nødvendige faglige tyngde og modenhet til å bære videre Nationaltheatrets sterke skuespillertradisjon , og som samtidig er i stadig utvikling. Det er er en stor glede for meg at de har takket ja til å bidra til å utvikle Nationaltheatret i årene som kommer, sier Hanne Tømta.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no