AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
9. januar 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Trøndelag Teater

 

Teatersjef Kristian Seltun, regissør Harry Guttormsen og skuespillerne med Hans Petter Nilsen i spissen ønsker pressen velkommen til visning og utdrag fra forestillingen Arturo Ui av Bertolt Brecht.

Tid: Mandag 16. januar kl. 11.00
Sted: Hovedscenen, Trøndelag Teater

Vi viser et utdrag fra forestillingen, med muligheter for fotografering og opptak til radio og TV. Regissøren, teatersjefen, det kunstneriske teamet og skuespillerne vil være tilgjengelige for intervjuer.
Påmelding og intervjuavtaler meldes til Sissel Grønlie på telefon 414 73 757 eller på e-post: sissel@trondelag-teater.no

NB! Da publikum er en viktig del av forestillingen er det også mulig å komme på prøveforestilling samme kveld, 16.januar kl. 19.00 for å fotografere.

Om stykket
Arturo Ui er et teaterstykke som satirisk fremstiller hvordan Hitler kom til makten i Tyskland. Med trusler, smiger og vold klarer Arturo Ui å få økonomisk og politisk makt i byen. Brecht flyttet historien om Hitler, riksdagsbrannen og de lange kniversnatt til grønnsaksmarkedet i en middels stor by. Med dette latterliggjørende grepet, sier Brecht at historien om Hitler egentlig ikke er unik, men at det som skjedde kunne skjedd hvor som helst og når som helst, og ikke minst at det kan komme til å skje igjen. Dette stykket er derfor like mye en advarsel som det er en komedie.

Regi: Harry Guttormsen
Scenografi og kostymer: Per Kristian Solbakken
Lysdesign: Eivind Myren
Koreografi: Halldis Ólafsdóttir
Oversatt av: Ragnar Olsen

Medvirkende: Hans Petter Nilsen (Arturo Ui), Marianne Meløy, Trond-Ove Skrødal, Arne O. Reitan, Jan Erik Berntsen, Jan Frostad, Lavrans Haga, Mads Bones, Kristofer Hivju, Ole Christian Gullvåg, Hallbjørn Rønning, Martha Standal,Cici Henriksenog Irene Waage.

Premiere 20. januar kl. 19.30 på Hovedscenen
For mer informasjon om stykket: http://www.trondelag-teater.no/forestillinger/2012/arturoui/


Med vennlig hilsen
Sissel Grønlie
informasjonsrådgiver
Trøndelag Teater
Telefon 73 80 51 31
Mobil 41 47 37 57
www.trondelag-teater.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no