AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
30. januar 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Nationale Scene

 

Blackbird – intenst kammerspill på Lille Scene

Den Nationale Scene inviterer til pressevisning av forestillingen Blackbird av David Harrower på Lille Scene torsdag 26. januar kl. 11!

Det prisbelønte stykket stiller modige spørsmål om forbudt erotikk, som garantert vil få deg til å stille noen spørsmål selv. En gripende historie om en mann med en erotisk tiltrekking mot en mindreårig jente, som får uante konsekvenser.

Blackbird er et voksent drama, et intenst kammerspill skrevet av David Harrower. Med sin tvetydighet stiller det noen vanskelige, men modige spørsmål om forbudt erotikk. Blackbird vant den skotske kritikkerprisen i 2006, samt Laurence Olivier prisen for beste nye skuespill i 2007.

Hovedpersonen Ray innhentes en dag av fortiden gjennom Una, som på sin side lever med et sinne hun ikke klarer å gi slipp på. Hvordan skal dette gå?

Una er bare 12 år når hun innleder et seksuelt forhold til den mye eldre Ray. De er naboer og møter hverandre på en sommerfest i hagen hennes. Ray leggger straks merke til Una og hvor ulykkelig hun virker. Møtet ender med at hun forelsker seg i ham, og han utvikler forbudte følelser for henne - følelser som får ødeleggende konsekvenser.

Forholdet får en meget brå slutt, og mange år senere oppsøker Una sin tidligere elsker. Dialogen i stykket skildrer hver deres side av bruddet, og deres innerste tanker får utløp når Ray blir konfrontert med fortiden. Selve handlingen foregår på jobben til Ray. Gjennom samtalen får vi vite detaljer både om deres felles fortid og deres nåværende liv.

Dette følelsesladde dramaet er regissør Anders Dale sin regidebut på DNS!
Blackbird
Av David Harrower

Regissør: Anders Dale Scenograf/kostymedesigner: Olav Myrtvedt
Med: Reny Marie Gaassand Folgerø og Bjørn Willberg Andersen

Premiere på Lille Scene 4. februar 2012
Kontaktperson ved DNS: Informasjonssjef Ole Friele jr., of@dns.no, tlf. 934 35 925

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no