AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
9. februar 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Black Box Teater

 

Jensen/Heltoft

Womoon "fra bunad til burka"

Tor 9. - søn 12. februar. Lille scene

Reisen til Womoon er et dypdykk ned i refleksjoner over kjønnsroller, kultur og væremåte. Den ses som et fritt fall hvor bunaden og burkaen er gravitasjonspunktet og piratkopieringen av reisens inntrykk skjer gjennom YouTube-, Google- og Wikipedia-generasjonens øyne og ører.

Med en uforskammet sjangermiksing utfordres narrativ resirkulasjon og den stereotype påvirkningen av vår selvforståelse.

Nordisk mytologi flettes sammen med orientalsk mystisisme i en performativ bearbeidelse hvor karaoke og kveding er likestilt i et univers hvor øynene titter gjennom briller farget av et japansk Disneyworld. Kampen om buksene er igang. Du vet godt hva jeg er sur for. Jeg kaster bort min umulige klesdrakt og er fri! Fri!! Hva betyr det å kle seg på? Hva betyr det å kle seg av?

– Så, så, mor, sagde Mary Ann. – Jeg skal nok finde min søster, om jeg så skal bruge resten af mit liv til at søge efter hende. – Nej, nej, det nytter ingenting.
Jeg forbruker, ergo er jeg. Riktige kvinner går med høye hæler i bunad og i burka! Ceci n’est pas du théâtre.

NB. Det vises sterke videobilder under forestillingen.

Av: Deborah Vlaeymans, Søren Knud Christensen, Sille Dons Heltoft, Birgitte Erikson, Grith Ea Jensen og Mads Thorsø Nielsen. Støttet av: Norsk kulturråd, Statens Kunstråd, Kulturkontakt Nord og Københavns Scenekunstudvalg. Co-produksjon: Black Box Teater og Warehouse9.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no