AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
2. april 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Black Box Teater


 

Kjetil Skøien/Passage Nord Project
A place for Living with the other

Premiere torsdag 12 april kl. 19.00. Store scene

Vises også fre 13. - søn 15. april.

Denne forestillingen tar deg med til et kontinent der den hvite mann representerer drømmen om et annet liv, livet i overflod og i frihet. Hvor enkelt er det egentlig å reise rundt i et land hvor en del av folket er fattig? Settes din identitet som rik og hvit på prøve i et land der du kanskje representerer overgriperen, den vantro og umoralske? Den hvite mann går rundt i Marokko som en åpen minibank, klar for uttak. Han er i drømmenes land.

Skøien skapte forestillingen «Larache» på Operaen i 2011 der fire marokkanske menn bosatt i Oslo fortalte om sine liv og opplevelser i Norge, om hva de drømte om før de kom hit og virkeligheten deres her. Denne gangen lager Skøien en forestilling som handler om ham selv og den hvite turisten i Afrika. Forestillingen «A Place for Living With the Other» på Black Box Teater handler om den hvite mann i Marokko og hvordan det er å forholde seg som reisende i et fattig land, et muslimsk land. Kjetil Skøien har skrevet tekster fra Tanger, laget video og bygger en installasjon av materialer på scenen. Installasjonen skal igjen omskapes mens forestillingen pågår.

Det vil bli brukt tekster av kjente forfattere som har bodd i Tanger, bl.a beatpoetene Allen Ginsberg og William S. Burroughs.

I «A Place for Living With the Other» vil video, tekst, musikk og kunstinstallasjon skape et ambient kaos, nesten som å gå ned en trang gate i Tanger, Marokko.

Kjetil Skøien har en unik posisjon i norsk kulturliv og har de siste 25 årene arbeidet med både teater og billedkunst. Skøien har regissert forestillinger siden 1985 innenfor en visuell performance- og teatertradisjon, hvor tekst, video, installasjon, lyd og koreografi ofte likestilles. Skøien er utdannet billedkunstner og har arbeidet som danser og skuespiller, samt regissert teater på Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Opera Nord, København og Noh Teatret, Kyoto. Skøien har vist forestillinger på Black Box Teater siden 1986. Han har stilt ut på en rekke museer og er innkjøpt av Nasjonalmuseet og Preus fotomuseum.

Skøien er også aktuell med utstilling på Stenersenmuseet som står frem til 29. april.

Medvirkende: Kyrre Hellum, Sifaks Rabhi, Siham Ouazzif, Kjetil Skøien, Snorre Hvamen, Lars Nordby, Marius Børsheim. Regi, video, installasjon: Kjetil Skøien. Tekst: William S. Burroughs, Allen Ginsberg, Kjetil Skøien. Dramaturg: Janus Kramhøft. Produsent: TrAP og Passage Nord Project. Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no