AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
10. mai 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
fra Norsk teater- og orkesterforening (NTO)

 

Åpne dører – Åpne scener: Lørdag 25.august

Rekvisittauksjon, musikkfabrikk, kabaret for eldre, skuespillertreff, prøvesminking og mye, mye mer: Lørdag 25. august inviteres publikum til å bli nærmere kjent med mangfoldet og dynamikken på musikk- og scenekunstinstitusjonene landet over. Fra Beaivváš Sámi Našunálateáhteri nord til Kilden Teater- og Konserthus i sør vil man denne dagen kunne ta del i et rikholdig sceneliv både foran og bak kulissene.

Åpnescener er nytt av året og initiert av de jubilerende bransjeforeningene Norsk teater- og orkesterforening (50 år i 2012) og Norskteaterlederforum (75 år i 2012) på vegne av teatre og orkestre av ulike størrelser over hele landet. Gjennom hele lørdagen, og noen steder også fredag 24. og søndag 26., vil publikum bli invitert inn til alt fra workshop og omvisning på systua, til å prøve seg på podiet som musiker eller smugtitte på høstens premierer.

– Vi håper Åpne scener kan bidra til å senke terskelen for å ta seg en tur i teatret eller konsertsalen, men like mye er det et ønske om å la publikum få innblikk i alt det fantastiske som rører seg rundt en sceneproduksjon og å dele noen av disse opplevelsene og hemmelighetene, sier direktør i NTO Morten Gjelten. – Arrangementet vil foregå på akkurat like mange måter som det fins institusjoner, og det vil garantert være noe for alle, store som små, forteller han.

Så langt er en rekke teatre, orkestre og musikkensembler i gang med å planlegge sitt program for denne landsomfattende, åpne publikumsdagen: Teatret Vårt i Molde og Oslo Nye Teater, Riksteatret og Den Nationale Scene, Trondheim Symfoniorkester og Rogaland Teater, Harmonien i Bergen og Riksscenen, for bare å nevne noen. En samlet oversikt over alle aktiviteter og deltakende institusjoner vil etterhvert bli å finne på NTOs nettsider.

For mer informasjon, kontakt:

Morten Gjelten, direktør NTO, tlf. 2310 09 97 / 901 25 720

Marianne Dyrnes Vallat, informasjonsrådgiver NTO, tlf. 23 10 09 98 / 980 46 777

Se også www.nto.no.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no