AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
25. juni 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Thesbiteatret Tønsberg

Det er i Tønsberg det skjer
Sommer og Shakespeare er nærmest ensbetydende for mange, og det er ikke uten grunn.

Det er 14. gangen Tønsbergbaserte Thesbiteateret viser Shakespeare i Thaulowhullet. I år står ”De lystige koner i Windsor” på plakaten, en av Shakespeares mest spesielle komedier. Stykket regnes faktisk som verdens første farse og vises fra 28. juni til 15. juli.

Ved siden av Thesbiene selv har teatergruppen hentet inn blant annet Hotel Cæsars, Karl Sundby, Mads Henning Jørgensen (Dag, Spesialenheten, Kodenavn Hunter, m.m) og Anderz Eide (Drømmefangeren, Kodenavn Hunter, Tomme Tønner, Taxi m.m), i tillegg til at de benytter seg av barn og unge fra distriktets amatørteatre. Regien er ved britiske Peter Cripps.

Shakespeare vises på Tønsbergs utescene, Thaulowhullet. Hølet som det kalles på folkemunne, ligger i skogen bak Tønsberg ishall. Byingeniør Thualow fikk i sin tid sprengt ut området. Hullet skulle fungere som et trykkbasseng for byens vannforsyning, men planen ble aldri gjennomført. Igjen i skogen lå et stort hull som tid og vegetasjon har holdt så godt som hemmelig helt til Thesbiteateret fant plassen i 1999.

De lystige koner i Windsor
Sir John Falstaff (Karl Sundby) er en fordrukken og tykkfallen adelsmann med stor tro på seg selv og stor appetitt på livets gleder. I sin pengenød, og kun bevæpnet med tittel og rykte forsøker han å innsmigre seg hos to av Windsors velstående, borgerlige fruer, ved å gjøre kur til dem pr brev. Da fruene Ford og Page mottar brevene, bestemmer begge seg for å fortelle den andre om det, og de oppdager raskt at brevene er så godt som identiske. «De lystige koner» er ikke interessert i å ha den aldrende, overvektige Falstaff som beiler. Men for egen forlystelses skyld, bestemmer de seg for å hevne de uanstendige brevene ved å late som om de reagerer positivt på tilnærmelsene hans. Sir Falstaff utsettes for det ene spikket etter det andre, men han er overbevist om at konene bare spiller dydige, så han fortsetter jakten på en kjærlighetsaffære og den kapitalen det medfører, og mulighetene for pengeutpressing.


”De lystige koner i Windsor” vises i Thaulowhullet kl 2200 alle dager unntatt mandager.
Billetter fås på billetservice.no og i ”døra”.

For mer informasjon kontakt:
Produsent Steinar Thorsen tlf: 924 94 443
Kunstnerisk leder Frank Lie tlf: 993 89 696
Tine Heidelberg Lunde tlf: 92 86 65 26.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no