AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
27. september 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Hålogaland Teater

Glassmenasjeriet
Av: Tennessee Williams

Oversettelse og Regi: Kristin Bjørn
Med: Bernt Bjørn, Guri Johnson, Julia Bache-Wiig, Marius Lien
Scenografi og Kostyme: Marcus Olson
Lysdesign: Tobias Leira
Maskedesign: Angelica Ekeberg
Dramaturg: Morten Kjerstad

Premiere 11. oktober på Scene Øst. Turné Troms og Finnmark12. - 30. november

Glassmenasjeriet er en skarp og hjerteskjærende beskrivelse av en familie som faller sakte fra hverandre. Amanda Wingfield forelsket seg i feil mann, en sjarmerende selger som forlot henne så snart hverdagen innhentet dem. Nå bor den falmede skjønnheten alene med sin folkesky datter Laura og sin sønn Tom. Det er Tom som fører ordet. I tilbakeskuende scener forteller han om hendelsene som fører til at han lar søsteren sin som han elsker i stikken, og rømmer fra familien og ansvaret.

Glassmenasjeriet er Tennessee William’s mest kjente skuespill, og det er mange grunner til at denne klassikeren fra 1930-tallet er en av verdens mest spilte. Det er en rørende historie om smerten ved å svikte dem man er mest glad i. Tennessee Williams (1911-1983) var en av 1900-tallets mest betydningsfulle amerikanske dramatiker. Williams har skrevet Katt på hett blikktak og En sporvogn til begjær, i tillegg til Glassmenasjeriet.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no