AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
20. desember 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Nationaltheatret

NRK viser Folk og røvere i Kardemomme by

Nationaltheatret går nye veier for å nå ut til hele landet: 2. juledag kan du se Nationaltheatrets Egner-forestilling på NRK1.

Mer enn femti tusen barn og voksne ser Folk og røvere i Kardemomme by på Nationaltheatret denne vinteren, og ny teknologi åpnet for en vellykket direkteoverføring til kino av forestillingen 1. desember. Nå kan enda flere få se forestillingen, når NRK1 viser den 2. juledag.

En musikalsk og stjernespekket festforestilling i Egners jubileumsår

Oppsetningen har mottatt strålende kritikker fra et samlet pressekorps, som bl.a. skriver:

- «Tilbake til idyllen» Dagsavisen

- «En usedvanlig vellykket tolkning av Egners sceniske mesterverk» Klassekampen

- «Folk og røvere har fått en musikalsk make-over» VG

Lisa Kent har regi og koreografi. Med sin brede musikalbakgrunn fra England og Skandinavia gir hun forestillingen et løft og skaper en oppsetning med energi, humor, dans og masse musikk.

Stykket spilles av et stjerneensemble. På rollelisten finner vi bl.a Mari Maurstad, Espen Skjønberg, Per Christian Ellefsen, Ågot Sendstad og mange, mange andre. Og ikke minst en gjeng talentfulle barn.

Nationaltheatret har et nært og mangeårig forhold til Thorbjørn Egner. Urpremieren på Folk og røvere i Kardemomme by fant sted på teatret i 1956, og i Egner-året 2012 spilles stykket for åttende gang. Sammen med dansere og musikere byr Nationaltheatrets ensemble på en festforestilling for hele familien!

Forestilling spilles på Nationaltheatret i januar, for alle som ser den på TV og som vil oppleve den på Hovedscenen, også.

For mer informasjon, kontakt Stine Strachan på stine.strachan@nationaltheatret.no eller telefon 95 91 17 99.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no