AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
17. januar 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Trøndelag Teater

Teatersjef Kristian Seltun, regissør Runar Hodne, kunstnerparet von Arx, komponist Aslak Dørum og skuespillerne med Ingar Helge Gimle i spissen ønsker pressen velkommen til visning og utdrag fra forestillingen En handelsreisendes død av Arthur Miller.

Tid: Onsdag 16. januar kl. 11.30
Sted: Hovedscenen, Trøndelag Teater

Vi viser et utdrag fra forestillingen, med muligheter for fotografering og opptak til radio og TV. Regissøren, teatersjefen, det kunstneriske teamet og skuespillerne vil være tilgjengelige for intervjuer. Påmelding og intervjuavtaler meldes til Sissel Grønlie på telefon 414 73 757 eller på

e-post: sissel@trondelag-teater.no
Premiere på Hovedscenen tirsdag 22. januar kl. 19.30

Om stykket
Hvem er du hvis du mister jobben? De økonomiske aspektene er åpenbare, men kanskje ikke de mellommenneskelige. Willy Loman, handelsreisende, er en av dem som drømmer om storhet, både for seg selv og sin familie. Å være en høyt elsket selger, ja kanskje til og med butikksjef en gang. Men hva blir igjen når drømmen brister?

En handelsreisendes død regnes som et hovedverk i den amerikanske etterkrigslitteraturen, og det sies at ingen er mer ibsensk enn Miller. Arthur Miller bruker den retrospektive teknikken bokstavelig og viser hvordan fortidens valg har direkte innvirkning på nåtiden. Heltens fall (Willy Loman) er ikke fra en kongetrone som hos Shakespeare eller Evripides. Tronen han faller fra er hans eget bilde av seg selv. Drømmene og ambisjonene hans slår feil og selv om han aldri i realiteten var en stor mann, er det bildet av hvem han er, eller drømmen om hvem han er som nå svikter under føttene hans.

Regi: Runar Hodne
Scenografi: Serge von Arx
Kostymer: Nina von Arx
Lysdesign: Andreas Fuchs
Komponist: Aslak Dørum
Oversatt av Ragnar Olsen

Medvirkende: Ingar Helge Gimle (Willy Loman), Hildegunn Eggen (Lindy Loman), Espen Klouman Høiner (Biff Loman), Herbert Nordrum (Happy Loman), Harald Brenna (Charley), Jan Erik Berntsen (Onkel Ben), Hans Petter Nilsen (Howard Wagner), Jon Lockert Rohde (Bernard), Ingelise Gätzschmann / Mia Meland (Kvinnen) og Karianne Teigland (Frk. Forsythe).

Med vennlig hilsen
Sissel Grønlie
informasjonsrådgiver
Trøndelag Teater
Telefon 73 80 51 31

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no