AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
28. januar 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Hålogaland Teater

Hedwig and the Angry Inch
Av: John Cameron Mitchell

Oversettelse: Morten Kjerstad
Med: Per Kristian Trollvik, Maryon Eilertsen, Marius Lien, Trude Øines, Inge Kolsvik
Regi: Mattias Brunn
Scenografi og Kostyme, Maskedesign: Daniel Åkerstrøm-Steen
Lysdesign: Elisabeth Nilsson
Orkester: Espen Høgmo, Frank Cock, Rudi Nikolaisen
Koreografi: Carl Olof Berg

For første gang er det gitt tillatelse til å sette opp den kultforklarte punkpopglamrock musikalen Hedwig and the Angry Inch i Norge. Norgespremieren finner sted i Tromsø på Hålogaland Teater, på nordnorsk, med byens egen F.A.C.E - superstar Per Kristian «Fox» Trollvik i hovedrollen som den råkjefta queerdronninga Hedwig!

På skyhøye hæler og platinablond parykk inntar han Scene Vest som for anledningen er gjort om til en luguber nattklubb med et hårete band og et antall karakterer som forteller historien om hennes liv.

Den begynner i Øst-Berlin på 80-tallet med en amerikansk soldat og en kjønnsoperasjon. Det er hva som kreves for at Hans (som han da het) skal kunne forlate den delte byen og komme til drømmelandet USA. Men operasjonen blir mislykka og soldaten breaks his heart. Hans bestemmer seg for å bli rockestjernen Hedwig og finne sitt livs kjærlighet.

I Hedwigs univers finnes ingen grenser mellom drøm og virkelighet, mellom kjærlighet og svik, mellom mann og kvinne. Hedwig er det hun selv bestemmer at hun vil være.

Sammen med bandet The angry inch serverer hun oss sine mislykkede forsøk på å bli elsket og jakten etter å bli et helt menneske. Alt med et bredt smil og en fantasifull garderobe ingen så langt nord har sett maken til!

Hedwig and The Angry Inch fikk sitt store gjennombrudd da scenemusikalen ble film i 2001. Filmen har vunnet et stort antall priser og har skapt en kult rundt Hedwig som har reist verden over med fulle hus i så vel Europa som i Asia.

Produced Off Broadway by Peter Askin, Susann Brinkley and James B. Freydberg at the Jane Street Theatre where it opened February 14, 1998, under the direction of Peter Askin. Originally produced in New York City by David Binder in association with the Westbeth Theatre Center, Arnold Engelman, Producing Director.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no