AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
18. april 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Festspillene i Bergen

Frøken Julie

Hvorfor tar så mange kvinner i teaterklassikerne
sitt eget liv?

Dette er bare ett av spørsmålene som var utgangspunkt for Anna Petterssons teaterforskningsprosjekt. Et annet var hvordan samspillet mellom skuespiller og film kunne styrke
historien og den sceniske fremstillingen. I Frøken Julie har Anna Pettersson med seg en kameramann, men spiller alle rollene selv. Slik suger hun ut essensen av Strindbergs klassiker. Under ligger tema som kjønn, klasse, makt og oppdragelse.

Gjør deg klar til et anatomisk teater hvor Pettersson plukker fra hverandre og leker med Strindbergs tekst – frekt, varsomt og humoristisk.

«Epokegjørende», mente svensk presse.

Anna Petterson har gjort store roller ved bl.a. Stockholm Stadsteater og Dramaten, skrevet flere monologer og hatt regi på en rekke teaterstykker i Sverige.

AUGUST STRINDBERG (1849–1912):
Frøken Julie

ANNA PETTERSSON Regi og alle roller
MAX MARKLUND Kamera og digitale effekter
GUSTAVE LUND Grafisk design og lyddesign
JANINA ROLFART Kostyme
MOA NYMAN Rekvisitør

Spilles på svensk, tekstes på engelsk.

Støttet av Fritt Ord.


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no