AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
25. april 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Festspillene i Bergen

Origin of Species

Vi går ombord i HMS Beagle og deler tankene, diskusjonene og drømmene til mannen som forandret verden. Året er 1832 og briggen HMS Beagle er på vei til Galapagos. Ombord er Charles Darwin, som er på sin livs reise. Som eventyrlysten 22-åring hadde Charles takket ja til å holde Kaptein FitzRoy med selskap, og storøyd noterte han seg nye oppdagelser i dyreliv og geografi. På den nesten fem år lange jordomseilingen kom han frem til teorien om artenes opprinnelse – en teori som skulle revolusjonere hele vårt verdensbilde. Men funnene han gjorde underveis krasjet med den bibelske fortolkningen, og diskusjonene i kapteinens kahytt var høylydte.

Jo Strømgren har etablert seg internasjonalt med sine produksjoner i skjæringspunktet mellom dans og teater. Absurde og humoristiske situasjoner står alltid sentralt, og han tar ofte opp omdiskuterte tema. Denne splitter nye teaterprodukjonen har han jobbet frem sammen med det danske ensemblet Mungo Park. Tre mannlige skuespillere belyser her evolusjonsteorien med like deler fakta og fiksjon, og tilsatt grep fra filmens univers.

Forestillingen har verdenspremiere på Festspillene,
og skal deretter spilles i København.

JO STRØMGREN REGI manus og scenografi
PETER CHRISTOFFERSEN, ANDERS BUDDE
CHRISTENSEN, NICOLAI JANDORF Skuespillere
NUKAKA COSTER-WALDAU Regikonsulent
KATRINE BUNTON Kostymer og rekvisitter
JACOB RASMUSSEN Lysdesign
RASMUS O. HANSEN Lyddesign

Fremføres på dansk, tekstes på engelsk.

Samproduksjon mellom Festspillene i Bergen, Mungo Park Company og Jo Strømgren Kompani.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no