AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
25. april 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra HATS

Når kunsten snylter på virkeligheten

21.04.2013


2.-5. mai, under Vårscenefest -Tromsø Scenekunstfestival, er HATS samarbeidspart for seminar og kurs i DOKUMENTARISME.

Vi inviterer til å se nærmere på begrepet, etiske problemstillinger ved bruk av dokumentarisk materiale og risikoer og forventninger som kan ligge i begrepet -både for utøver og publikum. I den forbindelse har vi invitert ledende fagpersoner fra teater, film og journalistikk til å dele av sine erfaringer, og scenekunstteoretiker Camilla Eeg-Tverbakk vil presentere helt ny forskning på området. Seminaret går over to dager og begge dager avsluttes med en debatt ledet av dramaturg Tale Næss. Vi spør: -Hvor dokumentarisk er dokumentarisk?

Vi anbefaler å delta både på seminar og kurs, men det vil være mulig å kun melde seg på kurset. Ønsker du ytterligere informasjon ta kontakt med elin@hats.no eller ring Elin på 776 79030

SEMINAR

Tid: 2. mai kl. 10.00-16.00 og 3. mai kl. 09.30-16.00
Sted: Hålogaland Teater, Tromsø
Pris: Gratis
Påmeldingsfrist: mandag 29. april

Medvirkende:
•Camilla Eeg-Tverbakk, scenekunstteoretiker
•Margreth Olin, filmskaper
•Morten Traavik, scenekunstner
•Siri Forberg, scenekunstner
•Morten Strøksnes, journalist og forfatter
•Eirik Fauske, scenekunstner
•Kristina Junttila, scenekunstner

KURS MED PIA MARIA ROLL

Tid: 4.-5. mai 2013, kl. 10.00-16.00
Sted: Tvibit, Tromsø
Pris: HATS-medlemmer og -instruktører og RadArtmedlemmer: kr 700,-
Andre kr 1000,-
Påmeldingsfrist: mandag 29. april

Innhold:
Kurset er for deg som ønsker innblikk i hvordan man kan bruke dokumentarisk materiale i kunsten. Kurset skal legge til rette for praktisk fordypning, begrepsundersøkelse og idèutvikling. Målet er at denne ”forskningsstasjonen” skal gi grunnlag for ulike prosjektideer til kunstnere fra ulike fagfelt.

Pia Maria Roll er skuespiller, regissør og dramaturg. Det er sagt om Roll at hun tar opp arven etter Tramteatret og deres politiske teater, og forestillingene hennes har fått mye oppmerksomhet. Roll gjestet Tromsø i desember 2012 med Ship O´Hoi, en forestilling om norsk oljeindustri og hvordan Norge ter seg i verdenssammenheng. Les mer om henne her

(Støttet av Norsk Kulturråd og Fond For Utøvende Kunstnere)

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no