AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
9. mai 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Nationale Scene

Invitasjon til Festspillpremiere til redaksjonens teateranmelder

Den Nationale Scene har gleden av å invitere til Festspillpremiere på Måken av Anton Tsjekhov med regi av Anne-Karen Hytten – fredag 24. mai kl. 19.30 i Teaterkjelleren.

En av litteraturhistoriens vakreste og mest gjennomsiktige tekster om hva det vil si å leve.

"En masse snakk om litteratur, lite handling og hundre kilo kjærlighet», slik beskrev Tsjekhov selv dette stykket.
I denne klassiske oppsetningen av Måken møter vi personer som snakker til hverandre, men som knapt hører hva den andre svarer. Måken forteller en historie om mennesker med lengsel etter noe som de ikke helt vet hva er, fjernt fra godset hvor de lever i sin fattigfornemhet. Handlingen utspiller seg på landsbyen over en to års periode.

Regissør Anne-Karen Hytten mottok i 2008 Heddaprisen for Villanden på Trøndelag Teater, og har akkurat satt opp Fruen fra havet for Riksteatret. Scenografien er ved finske Milja Salovaara som i 2010 ble tildelt Heddaprisen i kategorien "beste visuelle design" for sin scenografi til En folkefiende på Trøndelag Teater.
Nå er de klar for DNS med et stykke som er en eneste stor kjede av kjærlighet, og hvor alle elsker noen de ikke får.
NB! Vi gjør anmelderne oppmerksom på at det blir sent innslipp på forestillingen og at det ikke er mulig å komme inn etter at forestillingen har startet!

Måken
av Anton Tsjekhov
Regissør: Anne-Karen Hytten Scenograf/kostymedesigner: Milja Salovaara

Med: Siren Jørgensen, Bjørn Willberg Andersen, Wenche Kvamme, Ragnhild Gudbrandsen, Gerald Pettersen, Karl Bomann-Larsen, Reny Marie G. Folgerø, Kim Kalsås, Sverre Røssummoen, Pål Rønning og Audun Sandem.

Reservasjon av inntil to billetter må gjøres innen tirsdag 21. mai kl. 12, til billettkontoret ved Den Nationale Scene, tlf.: 55 60 70 80 eller på e-post til of@dns.no.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no