AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
30. mai 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Norsk Teaterråd


Fra Nordland i nord til Agder i sør - hele 63 spel er med i årets Friluftspillkalender fra Norsk teaterråd! Vikingefestival, opera, Arabiske netter og Livet på felgen er noe av det vårens, sommerens og høstens mange friluftspill kan by på. Sesongen er i gang, og Norsk teaterråd gir for 18. år på rad ut Friluftspillkalenderen, i år med oversikt over spel fra mai til sesongen er over utpå nyåret!

Flest er det som vanlig i Midt-Norge, med Sør-Trøndelag på topp med hele 10 spel. Gledelig er det også at Nord-Norge har fire spel i år, alle i Nordland.

Friluftspill, herunder historiske spel, arbeider- og kirkespilll engasjerer ofte hele lokalsamfunn, med en imponerende dugnadsånd. Hele familier er med som alt fra skuespillere, kostymesyere, vaffelselgere til scenebyggere og markedsansvarlige. Friluftspillene er også en viktig arena for samarbeid mellom amatører og profesjonelle. Mange friluftsspill har utdannede skuespillere i bærende roller, og profesjonelle i deler av produksjonsapparatet.

En trykt, oppdatert versjon av Friluftspillkalenderen blir å finne i Sceneliv, som kommer ut i månedskiftet mai/juni. Se også Spelhandboka.no for alltid oppdatert oversikt, og med mye god informasjon om spel generelt!

Ved spørsmål og kommentarer, kontakt:
Norsk teaterråd.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no