AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
19. september 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nationaltheatret

Den andre mannen i meg

En forestilling av Henrik Mestad basert på Olav H. Hauges dagbøker.

«Nakent, nært og nådeløst» Aftenposten (om radioteaterversjonen)

«Henrik Mestads fremførelse av dagbok-tekstene til Olav H.Hauge er en rystende bragd» Aftenposten (om radioteaterversjonen)

Den andre mannen i meg er basert på Hauges dagbøker og er en forestilling med Henrik Mestad og saksofonist Trygve Seim. I anledning hundreårsjubileet for dikteren Olav H. Hauge har skuespiller Henrik Mestad tatt utfordringen med å formidle de voldsomme kreftene som preget Hauges liv og dikteriske univers. Omskrevet til hørespill mottok Mestad også strålende kritikker for sin tolkning. Trygve Seim har komponert musikken i forestillingen og dramaturg er ingen ringere enn danseren Ingrid Lorentzen. Forestillingen er forøvrig en videreutvikling av suksessen Ein tanke slo meg her om dagen som gikk for fulle hus på Litteraturhuset vinteren 2009. Der medvirket også Ingrid Lorentzen og Frode Haltli.

Schizofrene kan ofte sjå naturi onnorleis enn normale. Eg hugsar soleis eg stod i vindauga på Valen sjukehus og såg ut yver sundi og øyane der i Sunnhordland. Dag etter dag, stod på same staden og såg. Eg var i trance. Landet og sjøen var blå og yverjordisk, eit land utanum rom og ti. Elles var det ofte under sjukdomen eg hadde rider då natursynet trollbatt meg heilt, ei slik verd hadde eg aldri set fyrr. Eg gjekk frå vindauge til vindauge og berre såg og såg i dagar og viker og månader.

- Fra Olav H. Hauges dagbok

Heddapris, Amandapris og Kanonpris-vinner Henrik Mestad er skuespiller og har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1991. Han har tidligere skrevet stykkene Lik meg når jeg er teit og Nansens sønn, som begge har vært spilt på Nationaltheatret og som mottok strålende kritikker.

Trygve Seim er saksofonist og komponist. Han har i femten år vært med i gruppen The Source og har blant annet spilt med Manu Katché, Trygve Seim Ensemble, Trio Mediaeval. Seim har dessuten jobbet mye med arabisk musikk, og har gitt ut flere CD`er på prestisjetunge ECM.

Forestillingen varer 1 time. Ingen pause.


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no