AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
19. september 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Norsk Amatørteaterforbund - NATF

Galskap - Lidenskap - Faenskap

Helgen 20.- 22 september arrangerer Norsk Amatørteaterforbund (NATF) Teaterdagene for 18. gang. Arrangementet går av stabelen i Lillehammer, og ca 200 teaterinteresserte fra hele landet møtes denne helgen for å utvikle kompetanse gjennom kurs, se forestillinger og ha masse moro!

Deltakerne på Teaterdagene 2013 kommer fra mange forskjellige plasser, fra Malaga i sør til Alta i nord.

Under mottoet Galskap, lidenskap og faenskap tilbyr vi i løpet av helgen hele 15 teaterfaglige kurs, forestillinger av høy kvalitet, og et seminar om mangfold og integrering i amatørteater som er nytt av året.

Kursene under Teaterdagene 2013 er som følger:
Skrivekurs! ! ! ! Axel Hellstenius
Produksjonsledelse! ! ! Kjetil Falkum
Skuespillerteknikk masterclass ! ! Monica Borg Fure
Teater som livsmestring!! ! Jo Skjønberg
Formidling! ! ! ! Else Barrat-Due
Teatersminke! ! ! ! Heidi Elisabeth Rød
Improvisasjon! ! ! ! Ingvild Haugstad
Monolog! ! ! ! Morten Rudå
Videoprojeksjon!! ! ! HC Gilje
Regi! ! ! ! ! Henrik Slåen
Barne- og ungdomsteaterledelse! Marianne Steinsrud
Mimekurs (Dagskurs, lørdag)! ! Nola Rae

Under Teaterdagene arrangeres også NM i Teatersport™ for 15. gang, i samarbeid med Norsk Teaterråd. Her vil 6 lag fra hele landet møtes til vennskapelig duell hvor et lag til slutt stikker av med tittelen Norgesmester i Teatersport™ og får navnet sitt på den forgylte vandreslegga.

NM i Teatersport™ har opp gjennom årene vært startskuddet for karrieren til flere kjente komikere og skuespillere.

Til åpningsforestillingen kommer den internasjonalt anerkjente mimekunstneren Nola Rae med sin forestilling Clown Snippets. Nola er en av verdens fremste innenfor mimekunsten, og har blitt belønnet med tittelen Member of the British Empire for sin innsats innen teatret og mimekunsten.

Vi gleder oss til en morsom og kreativ forestilling - helt uten ord.
Nola holder også kurs i mime på lørdagen under festivalen.
Temaet for Teaterdagene 2013 er Mangfold og Inkludering. På søndagen vil vi rette søkelys på hvordan vi kan bli bedre på dette innen amatørteaterfeltet. Dette gjøres gjennom seminaret «Amatørteater - et møtested for mange» hvor noen av landets fremste innen området vil dele sine erfaringer, og hvordan vi kan bruke det frivillige kulturlivet som en inngangsport for inkludering.

Under Teaterdagene er det også mulig å by på tegninger til inntekt for Norsk Amatørteaterforbund og READ Nepals teaterprosjekt. Prosjektet dreier seg i hovedtrekk om å fokusere og opplyse på kvinner og barns situasjon i Nepal gjennom bruk av virkemidler fra teater og dukketeater.

Temaene som er belyst er bl.a. likestilling og fattigdom.
Barn fra Fagstadlia FUS og Askeladder barnehager har laget tegninger med temaet Nepal og teater. For de flotte tegningene har de fått en teaterkasse med masse spennende innhold som takk for hjelpen.

Norsk Teaterråd har støttet Teaterdagene til å ta inn deltakere på subsidierte plasser. I alt har vi kunnet tilby 9 slike plasser til årets Teaterdager. Norsk Amatørteaterforbund er svært glade for å kunne tilby kompetanseheving i teaterfag, også til mennesker i utfordrende livssituasjoner.

Teaterdagene er en nasjonal møteplass for alle teaterinteresserte. Kommer du?
For mer info: kontakt prosjektansvarlig Lars Reiten - 473 33 124, lars.reiten@natf.no
Se vedlagte programbrosjyre for mer informasjon om kurs og forestillinger, eller våre nettsider
www.natf.no/td2013

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no