AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
23. september 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Norske Opera og Ballett

Nyskrevet opera basert på Øyvind Rimbereids dikt

Ad undas – Solaris korrigert er en nyskrevet opera av Øyvind Mæland, basert på Øyvind Rimbereids dikt fra 2004, der Rimbereid i stor grad har laget sitt eget språk. Diktet har blitt inkludert på listen over norsk litteraturs 25 viktigste verk.

Operaen beskriver en dystopisk fremtid, der oljebrønnene er tomme, plattformene har sunket for lenge siden og byene forfaller. Vi er i Stavgersand år 2480. Dette er en verden der det kun gjelder å overleve. Planen er å sikre seg på havbunnen for enhver pris, her skal man skape en ny, trygg «mirrorvorld» i ly for gift og andre farer på land. Men hvordan skal menneskene kunne leve der? Og hva vil skje med de som blir igjen?

Operaen er en gjesteproduksjon fra Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo, et samarbeidsprosjekt mellom Operahøgskolen, Norges musikkhøgskoles, Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold og Stockholms Dramatiske Högskola.

Musikk: Øyvind Mæland
Libretto: Øivind Rimbereid, Øyvind Mæland og Lisa Baudouin Lie
Musikalsk ledelse: Per Sigmund Thorp
Regi: Lisa Charlotte Baudouin Lie
Scenografi: Simona Bieksaite
Kostymer: Tove Berglund
Lysdesign: Magnus Mikaelsen
Video: Tobias Leira
Medvirkende: Solister fra Operahøgskolen, Kunsthøgskolen i Oslo og Norges musikkhøgskoles symfoniorkester.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no