AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
3. oktober 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Riksteatret

Navid - Each One Teach One

B-Boy Navid er kjent som deltaker i Norske Talenter og Dansefeber og som medlem av breakegruppa KingWings. Det mange ikke vet, er at Navid bruker mye av tiden sin på å lære bort alt han har lært om hiphop-kulturen til barn og ungdom. Han har reist rundt i hele verden med forestillinger og breakekonkurranser. Nå lager han sin egen forestilling, med seg selv, en musiker og tre andre dansere på scenen.

- My hope is to inspire the new generation and teach them everything I have learned, sier han. Det er først når du skjønner at du må lære bort og inspirere, at du blir en ekte hiphoper. Each one, teach one. Uttrykket har eksistert helt siden slavetiden, da alle som kunne lese var forpliktet til å lære det videre. Siden ble det også en grunnleggende filosofi i det første
hiphop-miljøet i Bronx i New York og for personligheter som har inspirert Navid: James Brown, Muhammad Ali og Spider-Man, for å nevne noen.
--
I Norske Talenter sjarmerte Navid både publikum og dommere:

- Navid, du er den sterkeste personligheten og den sterkeste danseren som har vært med i Norske Talenter. Du vil fortelle noe om verden, om politikk og om samfunn. Du er en B-Boy. At du tar ut breakingen fra den mørke ringen hvor breakingen oppsto og viser følelser på denne måten her... Jeg har ikke ord! I min tid her er dette den sterkeste opplevelsen jeg har hatt.
ADIL, Norske Talenter 2013

"With great power comes great responsibility."
SPIDER-MAN

I tillegg tilbyr vi inspirasjonsforedrag med Navid for ungdom og workshop med danserne på dagtid. Kontakt oss på dans(at)riksteatret.no eller les mer om tilbudene på www.riksteatret.no.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no