AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
10. oktober 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Norske Opera og Ballett

Orfeus og Evrydike

Christoph Willibald Gluck har gått inn i musikkhistorien som en av operaens store reformatorer. Gluck mente at samtidens musikkteater hadde fjernet seg fra sin opprinnelige idé. Ytre effekter og sirkusartet underholdning sto nå i veien for samspillet mellom tekst og musikk. Selv ville han ta operaen tilbake til dens opprinnelige idealer. Hans første opera i denne nye stilen var Orfeus og Evrydike.

Myten om Orfeus, som drar til underverdenen for å redde sin elskede Evrydike, handler om kjærligheten og musikkens overskridende kraft. Gluck illustrerer Orfeus' reise og hans møte med rasende furier og salige ånder, med en musikk som er blottet for effektmakeri, men vekker sterke følelser. Den er ren og avbalansert, med mørke og lys, enkelhet og patos i fullkommen likevekt.

Det er første gang på svært lenge vi kan presentere en samproduksjon mellom Nasjonaloperaen og Nasjonalballetten. Huskoreograf Jo Strømgren har både regi, koreografi og scenografi, og kontratenoren Lawrence Zazzo synger rollen som Orfeus. Publikum kan også glede seg til et gjenhør med dirigent Rinaldo Alessandrini.

Regi og koreografi: Jo Strømgren
Musikk: Christoph Willibald Gluck
Libretto: Ranieri de' Calzabigi
Musikalsk ledelse: Rinaldo Alessandrini
Scenografi: Jo Strømgren
Kostymer: Bregje van Balen
Lysdesign: Stephen Rolfe

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no