AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
14. oktober 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nationaltheatret

OMSORG

Urpremiere 24. oktober 2013 på Bakscenen. Av Goksøyr & Martens.


--------------------------------------------------------------------------------
Alle er noens barn

Kan du huske hvordan moren din så ut da du var syv år? Eller hva hun pleide å si for å få på deg strømpebuksa om morgenen? Og da du hjalp henne opp av sengen i går, kan du huske hva du tenkte? OMSORG handler om moren din. Om alt hun gav deg, og om det du ikke fikk.

OMSORG starter på en skjermet enhet på et sykehjem og involverer både skuespillere fra teateret og en gruppe eldre aktører. Sceneteksten bygger på samtaler og intervjuer, i tillegg til utallige besøk på kommunale sykehjem.

Mens G&M i sin forrige suksess på Nationaltheatret, Foreldremøte, undersøkte hva det vil si å være småbarnsforeldre, har de denne gang tatt for seg hva det vil si å være barn av noen, og hvordan vi som voksne bærer med oss påvirkningen fra våre egne foreldre.

Det er en glede å igjen kunne ha en Goksøyr & Martens produksjon i repertoaret. I kjent stil kommer de med en dokumentarisk basert oppsetning, som tar opp aktuelle problemstillinger som angår oss og vår tid. De har tidligere gjestet Nationaltheatret med forestillingene, Biografi, (2002) Askepott (2004), Villanden (2006), Ønskekonsert (2008), Salong (2009) og Foreldremøte (2011).

NB: Vi gjør oppmerksom på at forestillingen OMsorg har en annerledes tribune enn det vi vanligvis har på teatret. Publikum sitter på en tribune som rager 4 meter over bakken og ser ned på scenen.

Med støtte fra Norsk Kulturråd.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no