AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
17. oktober 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Norske Opera og Ballett

Coelacanth

Et tre-akters skuespill med ensemblet winter guests

Dette er et storslagent og lekent skuespill om kjærlighet, gjenoppstandelse og hvordan vi lærer å frykte mørket.

Tre uker før prøvestart ved Den Norske Opera & Ballett er to manusforfattere på desperat jakt etter karakterer til en forestilling basert på myten om Orpheus og Evrydike. De har ennå ikke skrevet et ord da de forviller seg inn underverdenen i New Yorks kunstmiljø, og snubler over Lisa Reynolds, som bærer på sin døde fars ufullstendige manuskript …

Med 12 musikere på scenen, nyskrevet musikk og teater over tre akter, skaper Alan Lucien Øyen og medforfatter Andrew Wale sitt hittil største prosjekt for ensemblet winter guests. Coelacanth er storslått, humoristisk og selvrefererende – en odyssé som strekker seg fra Tokyo til Sydney og New York. På Øyens karakteristiske vis mikses elementer fra mange sjangre, både popkultur og klassisk mytologi.

Forestillingen spilles på engelsk.

Dette er en co-produksjon mellom winter guests, Festspillene i Bergen, Den Norske Opera & Ballett og Carte Blanche A/S, i samarbeid med Riksteateret, støttet av Norsk kulturråd.

Regi: Alan Lucien Øyen
Manus: Alan Lucien Øyen og Andrew Wale
Musikk: Jørgen Knudsen og Bjørnar Habbestad
Scenografi: Åsmund Færavaag
Lysdesign: Torkel Skjærven
Lyddesign: Gunnar Innvær
Kostymer: Stine Sjøgren

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no