AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
6. januar 2014

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Norske Opera og Ballett

16. januar - 17. februar

Alcina

Händels barokkopera som et eksotisk eventyr

Georg Friedrich Händels Alcina var glemt i over 200 år, før den i likhet med sin komponist fikk en renessanse i det 20. århundre. I dag er den et av Händels mest populære verk og settes jevnlig opp i operahus over hele verden. Alcina er et klassisk eksempel på en sjanger som var særlig populær i barokken: den allegoriske fortellingen som speilet den virkelige verden gjennom myter og fabler, og utforsket det menneskelige, utlevert i sine mest ekstreme tilstander.

Rammefortellingen om trollkvinnen Alcina, som forfører menn for så å forvandle dem til dyr, er et eksotisk eventyr som lar Händel utforske alle avskygninger av den menneskelige karakteren. Her er det rom for kjærlighet, angst, glede, lyst, sinne og frykt, uttrykt gjennom sterke karakterer og musikalske høydepunkter.

Når Alcina nå for første gang spilles i Operaen, er det med Barokksolistene i orkestergraven, og spanske Francisco Negrin som regissør. Negrin har blant annet gjort stor suksess med sine oppsetninger av Händels operaer ved Operahuset i København. Den utfordrende rollen som Alcina synges av Nicole Heaston, som gjester Nasjonaloperaen for første gang.

Musikk: Georg Friedrich Händel
Libretto: Antonio Marchi
Musikalsk ledelse: Bjarte Eike og Christopher Bucknall
Regi: Francisco Negrin
Scenografi og kostymer: Louis Désiré
Lysdesign: Mikki Kunttu

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no