AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
3. mars 2014

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Nationale Scene

28. februar 2014

Pressevisning – ”Privatliv”

Den Nationale Scene inviterer til pressevisning på ”Privatliv” av Noël Coward på Store Scene mandag 3. mars kl. 11.15. Regissør er Kjetil Bang-Hansen.

Finnes den eneste ene? Hvorfor søker vi stadig tilbake til kjærlighet som ikke fungerer? Er lidenskap avhengig av turbulens for å blomstre, eller kan et harmonisk forhold være tilfredsstillende?

Noël Cowards klassiske komedie tar parforholdets og tiltrekningens vesen på kornet i en florlett og elegant intrige, hvor skjebnen fører sammen to eks-elskende, Amanda og Elyot, i tilstøtende hotellrom – vel og merke med hver deres nybakte ektefelle på slep! Konsekvensene av sammentreffet får selvsagt ringvirkninger. Ikke bare for de to som har levd sammen før. Men også for deres nye livsledsagere. Må deres nye partnere, Victor og Cybil, vike for gammel kjærlighet, eller er det best å la ting forbli slik de er?
Teaterpublikummet er med helt fra karakterene første gang smilende titter ut og vinker fra sine respektive hotellbalkonger, til det hele glir over i et bohemsk kaos uten like i Amandas leilighet i Paris. Vi er med på en reise gjennom lidenskap og hat, ukvemsord og kjærtegn.

Cowards komediehåndverk er kjennetegnet av spillbarhet og vidd, og teaterveteranen og den tidligere teatersjefen ved DNS, Kjetil Bang-Hansen, er berømt for sitt solide regihåndverk. Hans iscenesettelse av kjærlighetsgalskapen blir derfor garantert en opplevelse for teatergjengere som liker humor på scenen. Et fantastisk ensemble bestående av blant andre Eirik del Barco Soleglad, Ingvild Holthe Bygdnes og Reny M. G. Folgerø, som alle ble rost for sitt arbeid i ”Robin Hoods Hjerte” i fjor høst, sørger for at lattermusklene får nok å gjøre.

Privatliv
Av Noël Coward
Oversetter: Kjetil Bang-Hansen
Regissør: Kjetil Bang-Hansen
Scenograf/kostymedesigner: John Kristian Alsaker
Lysdesigner: Einar Bjarkø
Dramaturg: Anders Hasmo Dahl
Med: Eirik del Barco Soleglad, Ingvild Holthe Bygdnes, Frode Winther, Ida Cecilie Klem og Reny Gaassand Folgerø.

Velkommen til pressevisning på Store Scene mandag 3. mars kl. 11.15! Kontaktperson: Informasjonssjef DNS Ole Friele jr., Mobil: 93 43 59 25

Premiere på Store Scene lørdag 8. mars kl. 18.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no