AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
31. mars 2014

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra BIT Teatergarasjen

11-12 APR | KL. 19:00 | STED: Studio USF | USF Verftet | 220,- / 110,- | Teater

Christophe Meierhans (Be) Some use for your broken clay pots

Ostrakisme var en prosedyre det athenske oldtidsdemokrati brukte for å beskytte seg mot tyranner. I en folkeforsamling hvor minst 6000 stemmeberettige var til stede, kunne man skrive ned navnet på en politiker man ville ha fjernet på et potteskår (ostrakon). Den som fikk flest skår, kunne bli landsforvist i 10 år.

Some use for your broken clay pots tar opp denne ideen i en nøye regissert pressekonferanse for en moderne partipolitisk organisering. Her foreslås et system som ikke er basert på valg ut fra framtidige løfter, men diskvalifisering basert på kjente handlinger. Christophe Meierhans har fått eksperter i historie, politikk og filosofi ved belgiske universiteter til å hjelpe seg med utformingen av en alternativ grunnlov. Skuespilleren vil forsøke å overbevise oss av all sin kraft om at dette er en interessant, sannsynlig og viktig vei å gå. Vil dette endre betydningen av stat eller borger, og hvordan vil våre liv kunne se ut i et slikt samfunn? Hvordan ville staten endres, og ville det fortsatt være en stat? Kan vi forestille oss det?

"Og av denne grunn har demokratiske stater institusjonalisert ostrakismen. Likhet er deres overordnede mål og derfor har de ostrakisert og utstøtt fra byen for et tidsrom alle de som syntes å dominere for mye gjennom deres rikdom, eller deres antall venner, eller gjennom annen politisk innflytelse" (Aristoteles).

Concept, realization and actor: Christophe Meierhans
Dramaturgy: Bart Capelle
Conceptual advisor: Rudi Laermans
Advising team: Anne-Emmanuelle Bourgaux (ULB), Rudi Laermans (KU), Jean-Benoît Pilet (ULB), Dave Sinardet (VUB)
Constitutional jurist: Anne-Emmanuelle Bourgaux
Scenography: Sofie Durnez
Conception & graphic design publication: The Theatre of Operations
Illustration: Nuno Pinto Da Cruz
Co-production: Kaaitheater (Brussels), Workspace Brussels, Vooruit Arts Centre (Ghent), Maria Matos (Lisbon), BIT Teatergarasjen (Bergen), Kunstenfestivaldesarts (Brussels)
Production: Mokum
With the support of: the Vlaamse Gemeenschapscommissie & Government of Flanders

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no