AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
3. april 2014

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Carte Blanche

Carte Blanches Jubileumsfeiring 2014 - bli kjent med oss!
A Collection of Short Stories av Ina Christel Johannessen, med jubileumsutstilling laget etter konsept fra Anastasia Isachsen og Rui Horta.
En urpremiere og en multimedial utstilling markerer det nasjonale dansekompaniets 25-årsjubileum. Dette er en unik anledning til å bli bedre kjent med hver enkelt danser og kompaniet som helhet.

Den anerkjente koreografen Ina Christel Johannessen kjenner Carte Blanche svært godt. Hun var huskoreograf på 90-tallet, og har i løpet av de siste tjue årene laget hele tretten forestillinger for kompaniet. Med utgangspunkt i hver dansers individuelle uttrykk og historie, skaper hun nå en helt ny forestilling. Innenfor intime rammer utspiller de personlige fortellingene seg som perler på en snor.

Portugiseren Rui Horta er en av Europas mest kjente koreografer, men har også vakt oppsikt som scenograf og designer. Sammen med videokunstneren Anastasia Isachsen, har han bygget opp en utstilling med videoprojeksjoner, fotografier og anekdoter fra Carte Blanches historie. Det opprinnelige Carte Blanche var et jazzdans-kompani som ble etablert i Bærum i 1984, men fikk tilbud om å flytte til Bergen i 1989. Kompaniet får i dag stor oppmerksomhet for sine nyskapende produksjoner og har en utstrakt turnévirksomhet.

HVORFOR UTSTILLING? KONSEPTBAKGRUNN
Teatersjef Bruno Heynderickx engasjerte Ina Christel Johannessen spesielt for denne jubileumsfeiringen av flere årsaker. Forestillingen “A Collection of Short Stories” er ikke direkte relatert til Jubileumsutstillingen som finner sted samtidig og bokstavelig talt rundt danseforestillingen, men det er en relasjon mellom de to uttrykkene; Teatersjefen ville hedre og gi et innblikk i kompaniets 25 år lange historie. Utstillingen representerer dermed det historiske, mens danserne, gjennom Ina Christel Johannessens uttrykk, representerer nåtid og fremtiden konseptuelt for kompaniet. Heynderickx´ forespørsel til koreografen er å skape noe for den individuelle danser, og da er vi inne på den andre årsaken, nemlig at Johannessen er så dyktig til nettopp dét – å komme tett på danserne, å lage små historier og utnytte deres unike uttrykkspotensial. Og sist, men ikke minst, går Ina Christel Johannessen som en rød tråd gjennom Carte Blanches historie – fra å være huskoreograf på 1990-tallet, til å produsere storslåtte helaftens forestillinger, presentert både nasjonalt og internasjonalt, slik som Ambra i 2008 og Klokka 3 om ettermiddagen i 2010, for å nevne to av de til sammen tretten forestillingene hun tidligere har produsert for kompaniet.

Som en av Norges mest anerkjente koreografer, ble Ina Christel Johannessen spurt om å skreddersy et verk som kunne passe inn i rammene til jubileumsmarkeringen, og da spesielt i jubileumsutstillingens fysisk begrensede rom.
Med slike rammer forsvinner muligheten for det store bildet. Og som hun selv uttrykker det, ønsker hun en nærhet til publikum, en én-til én forestilling, der koreografien kommer nærmere innpå danserne, og der kroppen kommer nærmere publikum. De konseptuelle og fysiske rammene forsterker rommets intimitet og koreografien vil zoome inn på hver enkelt danser og dens historie, som et fotografisk virkemiddel. Slik skal de små historiene presenteres; som perler på en snor, eller for å holde på denne allegorien; som små juveler i en skattkiste.
Velkommen til Carte Blanches Jubileumsfeiring i Studio Bergen under Festspillene 2014!

FAKTA
Koreografi Ina Christel Johannessen
Kostyme Kathrine Tolo
Lysdesign Chrisander Brun
Utstillingskonsept Anastasia Isachsen & Rui Horta
Dansere fra Carte Blanche: Caroline Eckly, Guro Rimeslåtten, Jennifer Dubreuil Houthemann, Christine Kjellberg, Nuria Navarra Vilasalo, Sara Enrich Bertran, Ole Martin Meland, Christopher Flinder Petersen, Simbarashe Norman Fulukia, Timothy Bartlett, Mathias Stoltenberg, Hugo Marmelada
Varihet 50 minutter
Premiere forestilling 24. mai i Studio Bergen.
Forestillingen spilles også (to ganger om dagen, hhv. kl. 18.00 og kl. 20.00) 26., 27., 28., 30., 31. mai og 2. og 3. juni.

Utstillingen har åpent samme dager som forestillingene, samt 4. juni i Studio Bergen fra kl. 10.30 - 15.00, og har fri entré.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no