AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
7. mai 2014

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Nationaltheatret

Klassisk høst – sterke konsepter

I dag lanserte teatersjef Hanne Tømta høstens repertoar på Nationaltheatret.

Etter en vårsesong der ny norsk dramatikk spilte hovedrollen, blir det nå en klassisk høst.

Den internasjonale Ibsenfestivalen går av stabelen i september og setter sitt klare avtrykk på repertoaret.

– Et stjernelag av sterke regissører får utfolde seg på teatret til høsten. Det er i møte med sterke konsepter at kvaliteten i klassikerne virkelig kommer til sin rett, sier teatersjef Hanne Tømta.

Først ut er PEER GYNT på Hovedscenen, i Alexander Mørk Eidems regi og med Eindride Eidsvold i hovedrollen.

Mens Henrik Ibsen satte Peer inn i et heilnorsk bygdesamfunn, har Mørk-Eidem valgt å la løgneren og opportunisten Peer Gynt få utfolde seg i det norskeste av det norske: i studio hos Fredrik Skavlan. Her blir han konfrontert med seg selv og det livet han har levd.

Vi møter en rekke norske kjendiser. Det skal vise seg at kjendisene også er karakterer i Peer Gynt.
Premiere 9. august.
       
Et drømspill
Det blir også gjensyn med en regissør som er kjent for sine grensesprengende oppsetninger: spanske Calixto Bieito. Han skal iscenesette August Strindbergs Et drømspill på Hovedscenen som en storslått scenografisk drøm. Mariann Hole spiller rollen som Agnes.
Premiere 10. september.
       
Tre søstre
Tre søstre er en både nådeløs og humoristisk skildring av hvordan Russlands privilegerte klasse famler rundt etter mening i en verden de er i ferd med å miste taket på. Akkurat som i et Norge der vi knapt vet hva mer vi kan ønske oss.

Vi møter søstrene Olga, Maria og Irina, spilt av Laila Goody, Trine Wiggen og Tone Mostraum/Mariann Hole. Espen Skjønberg er også med i forestillingen, som spilles på Bakscenen i Hanne Tømtas regi.
Premiere 30. oktober.
       
Gjengangere, Lille Eyolf, En folkefiende, Ungen, Julemiddag

Gjengangere: Regissør Victoria H. Meirik gi oss Ibsens klassiker som psykologisk thriller. Premiere 8. september, Malersalen.

Lille Eyolf: Hva skjer når drømmen om den perfekte familie blir et mareritt for barna? Regissør Sofia Jupither ønsker å problematisere foreldrerollen. Premiere 9. september, Amfiscenen.

En folkefiende: Musikklab på Torshovteatret forsker i musikkteater. Etter En får væra som en er – en Ole Ivars musikal, setter de i høst opp En folkefiende, som stumfilmteater. Regissør er Petter Næss. Premiere 7. september, Torshovteatret.

Ungen: Det neste prosjektet til musikklabben er Ungen av Harald Tusberg og Egil Monn-Iversen, etter skuespillet av Oskar Braaten. Gjort på en intim, rå og upolert måte, i Bjarte Hjelmelands regi. Premiere 13. november, Torshovteatret.

Julemiddag: Regissør og manusforfatter Tyra Tønnesen lar oss oppleve hundre år rundt samme bord, på selveste julekvelden. Dette er Norgeshistorien i miniatyr. Urpremiere 15. november, Amfiscenen.

Den internasjonale Ibsenfestivalen
Den 6. september åpner vi den 14. Ibsenfestivalen. Internasjonale og nasjonale gjestespill, debatter og kunstnermøter står på programmet, som lanseres i juni.

For presseavtaler og mer informasjon

Kontakt informasjonssjef Marte Eielsen
marte.eielsen@nationaltheatret.no
93 24 52 30

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no