AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
15. september 2014

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Norske Opera og Ballett

Ghosts – Ibsens Gengangere

Gengangere i et moderne dansespråk

Blir vi noen gang så åpne at vi ikke kan rammes av løgnen? Det er spørsmålet når Henrik Ibsens drama Gengangere nå settes opp i Bjørvika.

Osvald Alving kommer hjem fra en fri kunstnertilværelse i Paris til en trang vestlandsfjord. I møte med mennesker som ikke snakker sammen, svarer Osvald med å bli ironisk og distansert. Gradvis oppdager han mer av hemmelighetene som tynger familien, men også hemmelighetene han har inni seg. Moren, fru Alving, tar imot sin etterlengtede sønn – og blir etter hvert klar over hva, eller hvem, han bærer med seg i bagasjen.

«Gengangere er en indre thriller der personene oppdager mer og mer om sin egen historie. Det handler om hvordan det usagte kan vokse og bli uoverkommelig. Det krever stort mot å ta et oppgjør med livsløgnen», sier regissør Marit Moum Aune.

Sammen med den unge og kritikerroste koreografen Cina Espejord forteller hun Ibsens stykke som ballett. De to mener historien egner seg for dans, fordi dens brutalitet på det ytre og indre plan kan måle seg med kreftene som finnes i dansen.

Ghosts – Ibsens Gengangere blir en fortellende forestilling i et moderne dansespråk. Nils Petter Molvær har skrevet helt ny musikk, som han fremfører i samspill med Jan Bang på scenen.Lørdans 13. september / gratis introduksjon en time før forestilling

Regi : Marit Moum Aune
Koreografi : Cina Espejord
Musikk : Nils Petter Molvær
Scenografi : Even Børsum
Kostymer : Ingrid Nylander
Lysdesign : Kristin Bredal
Medvirkende : Dansere fra Nasjonalballetten, elever fra Ballettskolen, Barnekoret, Nils Petter Molvær og Jan Bang


1 pause
8 forestillingerFra 19. september til 7. oktober
Premiere 19. september 2014Hovedscenen

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no