Annonsere hos oss?
AKTUELT / Nyheter

Denne side publisert
28. april 2000

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Arkiv
SØK



RASERER DRAMALINJA
i Møre og Romsdal

Fylkesutdanningssjefen i Møre og Romsdal, Per Hoem, vil fjerne dramalinja ved Fagerlia videregående skole med et pennestrøk for å spare penger. Får han det som han vil legges dans, drama og tegning, form og farge som totimers valgfag under allmennfaglig studieretning.

Hovedinnholdet i studieretningen kan man likevel beholde, mener fylkesutdanningssjefen ifølge Sunmørsposten.

Lærer ved Fagerlia videregående skole, og medlem av fylkesstyret i Lærerforbundet, Gunnar Rutle karakteriserer fylkesutdanningssjefens utsagn som blank løgn:
- Det er bare tull at fagtilbudet blir like godt, sier han til avisa. - Å redusere dans, drama og tegning til valgfag, er en sterk svekkelse av de estetiske fagene. I realiteten betyr det en nedleggelse.

Lovbrudd
Rutle mener også forslaget kan være lovstridig.
- Vi har strevd i mange år for å bygge opp kompetansen innen disse fagene. Nå kan det hele bli rasert med et pennestrøk. Utdanningssjefens forslag vil føre til en svekkelse av fagmiljøene, i og med at ressurssterke lærere finner seg annet arbeid, sier Rutle til avisa.

Intensjonene for videregående opplæring har vært at det skal være et tilbud i drama i hvert fylke. Studieretningen har seks uketimer drama og teaterfag i første klasse, femten i andre klasse og nitten i tredje klasse. Som valgfag i allmenfag vil faget få to uketimer.

Unntatt offentlighet
Rektor ved Fagerlia videregående skole, Randi Anda og hovedlærer ved musikk, dans og drama, Magnhild Tafjord, vil ikke kommentere utdanningssjefens forslag som er unntatt offentlighet.

Relaterte linker:
Raserer dramalinja i Møre og Romsdal Teaternett 28. april 2000
Frykter rasering av estetiske fag Av Kristin Knudsen. Sunmørsposten 28. april 2000
Musikk, dans og drama på fremmarsj Av IdaLou Larsen. Teaternett (med tillatelse fra Nationen) 23. mars 2000


NYHETER  MELDINGER

 


Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no


Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Torstadvegen 46, 2335 Stange
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no