FORUM / Debatt / 2000
(annonse)

Denne side endret
8. februar 2003

HOVEDSIDE
Om Teaternett
FORUM
Forestillingskritikker
Bokanmeldelser
Debatt
SØK



Debatt 2000
2002 2001 2000 1999

Kulturpolitikere - en taus MINORITET?
Daglig leder ved Akershus Teaterverksted, Audun Orstad, tar i et innlegg et kraftig oppgjør med det han mener er tause kulturpolitikere i Akershus. Orstad viser til andre fylker hvor politikere har grepet inn og endret departementets avgjørelse, slik at ikke bare de store regionteatrene har fått nyte godt av statlige overføringer.
Publisert 1. november 2000. Publisert første gang i Følgespotten, medlemsblad for Akershus Teaterverksted, sommeren 2000.
LES MER


En VITAL eller en LIVLØS kritiker?
Klassekampen-anmelder Grete Indahl mener at dagens kritikerfunksjon representerer en trend som overser at teater og dans er et håndverk og en kunstnerisk uttrykksmåte. Hun håper kritikerne vil gå mer faglig til verks i tida framover.
Publisert 22. september 2000. Publisert første gang i Dagsavisen, sommeren 2000.
LES MER


Ingvild Bræin:
- Baardson velger MINSTE MOTSTANDS VEI

I et debatt-innlegg, først publisert i Bergens Tidende, tar Ingvild Bræin i Klassekampen et kraftig oppgjør med Bentein Baardsons måte å lede Den Nationale Scene på. Hun mener at teaterets program er blitt så bredt og lite kontroversielt at ingenting er tilbake.
Publisert 13. september 2000
LES MER

Norske teaterkritikere: Konforme tradisjonalister
Norske teaterkritikere må gå i en ny retning mener teaterviter og kritiker Anne-Britt Gran. Kritikken må bli mer faglig begrunnet, erkjenne at den er subjektiv og må vise respekt for kunstverket den står overfor.
Publisert 15. august 2000
LES MER


KONSTRUKTIV KRITIKK
Jeg støtter fullt ut instruktørenes forslag til et konstruktivt møte om teaterkritikk, skriver IdaLou Larsen i et innlegg på Teaternett. Hun har lenge ønsket seg en slik diskusjon.
Publisert 19. mai 2000
LES MER


VÆRE og IKKE VÆRE teateranmelder
Med kronikken ”Frykt og avsky i Akersgata” (27.04.00) ønsket vi først og
fremst kontakt med Dagbladets kulturredaksjon, skriver de åtte teaterinstruktørene som nylig gikk til frontalangrep på avisens linje i teaterkritikken.
Publisert 4. mai 2000
LES MER


Riksteatret og regionteatrene
Riksteatrets produksjonssjef stiller seg uforstående til kritikken fra regionteatrene om samarbeid.   Men samarbeidsevnen har aldri vært norsk teaters sterkeste kort, skriver teatersjef Morten Borgersen i et innlegg på Teaternett.
Publisert 28. mars 2000

LES MER

Nyskapende scenekunst
Marja Lyngra Høgås tar fatt i begrepet "nyskapende scenekunst". Men har ikke scenekunsten alltid vært nyskapende? Man skaper da noe nytt på scenen, faktisk er hver forestilling ny, og (forhåpentligvis) skapende...
Publisert 13. mars 2000

LES MER

Kulturbyåpning år 2000
Så har det vært kulturbyåpning i Bergen, skriver Marja Lyngra Høgås. Og vi leser i avisene om dette storslagne arrangementet. Selv Bergens Tidende, som vanligvis har beina på jorda, kan ikke få takket det bergenske folk, og seg selv, nok.
Publisert 21. februar 2000

LES MER

Debatt
1999 LES MER

Har du synspunkter på norsk eller internasjonalt teater som du vil dele med andre? Send oss et innlegg og vi vil vurdere å publisere det hos oss. Artikler bør normalt ikke overstige en side i Word. Vi gir ikke vederlag for debattartikler og signerte artikler står for forfatterens regning. Vår adresse: teaternett@teaternett.no