AKTUELT/ Arkiv / 2002
(annonse)

Denne side endret
3. februar 2003

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
Artikler
I mediebildet
Arkiv
SØKArkiv 2002
Alle nyhetssaker Teaternett publiserer, tar vi vare på i arkivet. Vi jobber fortløpende  med å systematisere og oppdatere det så det skal bli  enkelt å finne fram. Leter du etter spesielle stikkord, bruk søkefeltet til venstre! Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no


Oslo Nye:
FULLT HUS I HELE ÅR

Sensasjonelle tall fra Oslo Nye. Teatret har erobret posisjonen som "byens eget teater".

Publisert 21. desember 2002
LES MER


Pengene fra kulturrådet:
OSLO vs. RØKLA: 66% - 33%

Oslo slår fullstendig knockout på resten av landet i Kulturrådets andre og siste tildeling til fri scenekunst i 2002. Teaternetts beregning viser at 66% av pengene går til hovedstadskunstnere.
Publisert 13. desember 2002
LES MER

SABINA ut til Europa
Suksessen Sabina av Liv Hege Nylund, skal nå ut til Europa. Stykket er solgt til både Tyskland, Frankrike og Danmark. Men først ut er Sverige, der selveste Riksteatern skal har premiere på stykket i februar.
Publisert 26. november 2002
LES MER


SVIKTER BARN OG UNGDOM
Norsk teater- og orkesterforening (NTO) mener at regjeringens budsjettforslag svekker svekker norsk teater. Regjeringen svikter også en unik og nødvendig satsing på barne- og ungdomsteater.
Publisert 17. november 2002
LES MER


Norsk SCENEKUNST presenteres for VERDEN

Over 1000 scenekunstarbeidere fra 45 land setter hverandre stemne i Montreal i slutten av november. Det gir en det god anledning for norsk og nordisk scenekunst til å presentere seg.
Publisert 16. november 2002
LES MER

Amundsen FORTSETTER
Teatret Vårt i Molde har utvidet åremålet til teatersjef Carl Morten Amundsen. - Hans resultater, både kunstnerisk og økonomisk gjorde det naturlig å tilby en forlengelse av sjefsperioden, sier styreleder Lein.
Publisert 5. november 2002
LES MER


SJØSAMISK IDENTITET på National
Siste kveld med mamma er en hybrid mellom anarkistisk kabaret og surrealistisk info-teater om søken etter identitet generelt og sjøsamisk identitet spesielt.
Publisert 3. november 2002
LES MER


Dramatikerutdanningen NOMINERT TIL HEDDA

Ragnhild Mærli er lykkelig på vegne av dramatikerne. Den nye dramatikerutdanningen er nominert til norsk teaters bransjepris. De øvrige nominasjonene forteller at de beste skuespillerne er i Oslo, mens øvrig godt teaterhåndverk er jevnere fordelt.
Publisert 3. oktober 2002
LES MER

INTERNASJONALT MØTESTED
for moderne dans og ballett

For fjerde gang arrangerer BIT-Teatergarasjen i Bergen OKTOBER-DANS. Disse festivalene har hatt bred internasjonal dekning i media, høstet internasjonal anerkjennelse, og trukkket et stort antall internasjonale eksperter.
Publisert 30. september 2002
LES MER

KOKILA-SUKSESS gir ekstraforestilling

Jentene bak forestillingen Kokila - Mellom barken og veden har truffet publikum både med tema og form. Etter smekkfulle hus blir det nå en ny sjanse for etternølerne med ekstraforestilling på Det Åpne Teater.
Publisert 16. september 2002
LES MER

Magert auditiontilbud suppleres av NISS
Er du skuespiller og vil vise deg frem for dem som kan gi deg jobb? Du får to sjanser. For magert! mener NISS-elevene, og inviterer til supplerende audition.
Publisert 12. september 2002
LES MER

Historisk kø ved Nationaltheatret

Urpremieren på Vild-måken, fikk teaterpublikum i Oslo til å gå av hengslene. Over 50 mennesker lå i kø. I forestillingen møter karakterene til Ibsen og Tsjekhov hverandre.
Publisert 28.august 2002
LES MER

Fra London til Trondheim med
"ny-nevrotisk realisme"

Bysbarnet Catherine Kahn vender nå tilbake til Trondheim for å produsere forestillingen "Playing Saying Having Pleasure". Med seg fra utdannelsen i London, har hun begrepet "ny-nevrotisk realisme". Dette er Teaterhuset Avant Gardens største co-produksjonssatsning i år.
Publisert 23.august 2002
LES MER

Sommerteater i JØLSTER med
SUNDQUIST i hovedrollen

Det blir en spennende urpremiere på stykket Audun Hugleikson - kongens mann, 2.august. I løpet av bare 2 år har idéen blitt unnfanget, skuespillet skrevet og stykket satt opp. Over 250 mennesker har vært involvert i oppsetningen, og på scenen kommer det blant annet 15 hester.
Publisert 26. juli 2002
LES MER


KULTURNISTA gir publikumsrekord
Bare halvveis i året nærmer Teatret Vårt seg publikumsrekorden fra 2001. Kulturnista, den kulturelle skolesekken i Møre og Romsdal, er årsaken til den kraftige publikumsveksten, opplyser informasjonsleder Rolf-Inge Pedersen.
Publisert 20. juni 2002
LES MER

- SKUMRINGSLYSET åpner eventyret
Barokken er tema når Sommernattskolen  for tredje gang invitere til kursdager på Hvaler. - Det er i skumringslyset at eventyret åpner seg og fantasien våkner, sier Eimund Sand til Teaternett. Molière står på teaterprogrammet.
Publisert 17. juni 2002
LES MER

FOLKEFLERTALL vil ha ny opera
I følge NRK.no viser en undersøkelse Norsk Statistikk har gjennomført for Den Norske Opera at 57 % av folket er for et nytt og severdig operahus, selv om det skulle koste koste nesten tre milliarder kroner.
Publisert 10. juni 2002
LES MER


UTENDØRSSPILLENE
BLOMSTRER
Utendørsspill er i vinden som aldri før. Norsk Amatørteaterråd var ikke så rent lite stolte når de kunne presentere over 40 utendørsspill i år. De fleste historisk inspirerte.
Publisert 30. mai 2002
LES MER

Tok BUSSEN til TEATERMANUS
Linje 90 er en bussrute i Bergen. Den 30.mai er det premiere på teaterstykket av samme navn. Manusforfatter Eirik Tveiten tilbragte flere uker på bussen mens han skrev stykket.
Publisert 28. mai 2002
LES MER

RISIKOSONER: Seminar om 
kunst, makt og endring
Makt- og demokratiutredningen har slått seg sammen med Norsk kulturråd og vil se på kunstens vilkår i lys av endringer i samfunnet. Dette blir det to dager seminar om 29. og 30. august med tittelen Risikosoner. 
Publisert 23. mai 2002
LES MER

Barnetimeklassiker
BLIR SOMMERTEATER
Tusenvis av norske barn har levd seg inn i den sitrende spenningen når David, Annika og Jonas avslører mysteriet på Sellandergården. Maria Gripes hørespill Tordivelen flyr i skumringen blir nå sommerteater i Trondheim.
Publisert 20. mai 2002
LES MER

Finnmark fylkeskommune:
SATSER PÅ DANS
Verdens nordligste (?) dansekompani blir landsdels-scene for dans.
Publisert 16. mai 2002
LES MER


There's no business like SCENEKUNST-BUSINESS!
Arrangører kommer for å se, bestille og kjøpe. Teatergrupper kommer for å bli sett og selge. Kontakter inngås, kontrakter tegnes, turnéer planlegges. 45 forestillinger for barn og unge legges ut for salg i Sandefjord..
Publisert 13. mai 2002
LES MER


CARTE BLANCHE opnar Festspela
Når Festspela i Bergen markerer 50-årsjubileum ville direktøren opne med noko Vestlandshovudstaden ikkje hadde for eit halvt hundre år sidan: Og dermed var det klart for Jo Strømgren og Lux Aeterna.
Publisert 10. mai 2002
LES MEIR


VEST ER BEST?
Dei fire vestlandsfylka kan kome fram til ei samla fråsegn på Scenekunstutvalet si innstilling Etter alle kunstens regler. Eit nytt ressurssterkt teatersamarbeid kan bli resultatet.
Publisert 6. mai 2002
LES MEIR


Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival:
Større enn noensinne
Norges eneste årlige internasjonale teaterfestival vokser. I år skal artister fra hele 15 land og gjennom 250 forestillinger, sette farge på Porsgrunn. Festivalen går av stabelen fra 15. til 22.juni. Et bredt program ble presentert 2.mai.
Publisert 3. mai 2002
LES MER

ABC-teatret: Fra ASKEN til EDDERKOPPEN!
Den 24.april la Wenche Foss og Bård "YLVIS" Ylvisåker ned grunnsteinen i det som skal bli "Edderkoppen Teater". Dermed vil et nytt teaterbygg reise seg i askehaugen etter ABC-teatret.
Publisert 29. april 2002
LES MER


TEATER-FORNYELSE til 2 milliarder kroner
Nei, det dreier seg ikke om Norge. Satsingen skjer i vårt store men ikke altfor velstående naboland Russland. I St. Petersburg arbeides det med en gedigen fornyelse av ærverdige Marinskij-teatret, melder Aftenposten.
Publisert 23. april 2002
LES MER

ÆREFULL DANSEPRIS til Runar Borge
Runar Borge er tildelt Senter for Dansekunsts Ærespis 2002. Prisen ble delt ut av teatersjef Vidar Sandem sist lørdag etter urpremieren på Antons villfaring på Det Norske Teatret.
Publisert 22. april 2002
LES MER

Scenekampforbundet BACK TO NORWAY
Etter et år i Sverige, vender Nordisk Scenekampforbund tilbake til Norge når de i juli avholder sin årlige storsamling.
Publisert 18. april 2002
LES MER


Dramatikarpris til FÆRØYANE

Den færøyske dramatikaren Jóanes Nielsen har fått den nordiske dramatikarprisen for 2002, for stykket Hedder noget lang Weekend? For to år sidan gjekk denne prisen til Jon Fosse og Ein sommars dag.
Publisert 11. april 2002
LES MEIR


LANGSOM DØD for Carte Blanche

Kunstnerisk leder Arne Fagerholt reager kraftig på innstillingen fra Scenekunstutvalget. Landets eneste ensemble for samtidsdans vil forsvinne, mener han.
Publisert 8. april 2002
LES MER


Regionteatrene skjelver, frie grupper jubler
Tirsdag 2.april leverte scenekunstutvalget sin innstilling. Det er brennbart stoff. De legger opp til at regionteatrene må slåss om midlene på lik linje med frie grupper.
Publisert 4.april 2002
LES MER

Svensk modell interessant:
GRUNNLØNN FOR FRILANSERE?

De ansatte får lønn fra selskapet  bare i de periodene de ikke er ansatt andre steder. Lønnen er høyere enn dagpenger, men lavere enn tarifflønnen ved teatrene. Norsk Skuespillerforbund vil adoptere svensk modell.
Publisert 21. mars 2002
LES MER


Virginia Woolf:
REDD FOR AMATØRER

"Meget skuffende og bittert. Vi hadde kommet så godt i gang, og var på vei til å klare dette." Bente Sandnes, leder av Teater Terminus på Røros, er skuffet over at gruppen nektes å spille “Hvem er redd for Virginia Woolf”.
Publisert 18. mars 2002
LES MER


15 år med
LEVENDE DUKKER

De har stått bak utallige forestillinger, fjernsynsprogrammer og kurs. Tirsdag 19. mars feirer Agnes Schou og Knut Alfsen femten år for teatergruppen Levende Dukker.
Publisert 14. mars 2002
LES MER


Strømgren med TRIST PIANIST
Den kjende koreografen Jo Strømgren har for første gong skrive eit teaterstykke - om skrivesperre og hovudverk. Kva er då meir naturleg enn å finne på ein slavisk dialekt og dele ut ordliste til publikum?
Publisert 11. mars 2002
LES MEIR


Hulemannen
til Ørsta:

Teater som FAMILIEVERN
Sven Nordin har hatt stor suksess med sin Hulemannen. Når han besøker Ørsta kommune 29.april, er det kommunen sin helseavdeling som har bestilt forestillinga.
Publisert 4. mars 2002
LES MER

BIT Teatergarasjen løfter fram
bergensgruppa Transiteatret

Mars måned står i bergenskompaniet Transiteatrets tegn på BIT Teatergarasjen. 8. mars blir det nypremiere på Opus 1 Maktens Anatomi. Så følger Walk Cat, Walk! 20. mars.
Publisert 25. februar 2002
LES MER

Norges-premiére i Molde:
SALMAN RUSHDIE OM FANTASIENS KRAFT

En humoristisk fabel som handler om kjærligheten mellom far og sønn, om kampen mellom onde og gode makter - og ikke minst om fantasiens og fortellingens kraft.Teatret Vårt i Molde har Norges-premiére på Harun og historienes hav av Salman Rushdie lørdag 2. mars.
Publisert 21. februar 2002
LES MER


Marilyn til Oslo:
INSPIRASJON ELLER SPERRE?

"Vi lager ingen forestilling om Marilyn Monroe, om suksessen med den ulykkelige baksiden, eller noe sånt. Men hun er med, og hun er viktig; personene viser mer av seg selv når hun er der". Den blonde myten inntar Black Box sammen med teatergruppa Molly Melon.
Publisert 18. februar 2002
LES MER


OVERSKOT på Oslo Nye

Oslo Nye Teater kom ut med eit overskot på 7,5 millionar kroner i 2001, melder Aftenposten. Dermed har teatersjef Svein Sturla Hungnes klart å snu det negative driftsresultatet.
Publisert 14. februar 2002
LES MEIR


- HELHETEN AVGJØRENDE

- Det er helheten som har vært avgjørende for styret, sier styreleder Ingrid Morken til Hamar Arbeiderblad i en kommentar til beslutningen om ny sjef for Hedmark Teater.
Publisert 10. februar 2002
LES MER


Spennende
SJEFSFINALE

Fredag blir det klart hvem som blir ny sjef ved Hedmark Teater, melder Hamar Arbeiderblad. Det blir spennende: Tilsettingsutvalget har lagt fram en delt innstilling for styret ved teatret.
Publisert 4. februar 2002
LES MER

Hedmark Teater med
HOLLYWOOD-NOSTALGI

Det er innspurtstemning ved Hedmark Teater for tida. Det nærmar seg premieren på storsatsinga Mack & Mabel. Det unge regionteatret skal få ein stab på 74 unge og vaksne til å gje publikum ei uvanleg musikal-oppleving.
Publisert 31. januar 2002
LES MEIR

ALF NORDVANG takkar av
Torsdag tek Alf Nordvang avskjed med norsk teater, melder NRK Kulturnytt. Den garva skodespelaren er nådd pensjonsalderen. Siste framsyning ved Rogaland Teater vert Hjemkomsten av Pinter.
Publisert 17. januar 2002
LES MEIR


FIRE VINNERE i manuskonkurranse

Aino Sørvold fra Rykkin gikk til topps i Norsk Amatørteaterråds manuskonkurranse med stykket Den bortskjemte prinsen. Lørdag var det prisoverrekkelse i Det Åpne Teater med Anne Cath. Vestly.
Publisert 14. januar 2002
LES MER


Nasjonalteater UTAN TAK
I Afghanistans hovudstad Kabul er det gamle Nasjonalteatret opna på nytt, melder Aftenposten. I ti år har det vore forbode å spele der, og den krigsskadde teaterbygningen manglar tak, veggar og golv.
Publisert 14. januar 2002
LES MEIR

STOR VIRKSOMHET blant amatørene i 2001

1700 oppsetninger, 102 kurs, 293 fremforhandlede spilletillatelser, tilskudd til dramatikere, manusformidling, manuskonkurranse, samt internasjonal utveksling. 2001 ble et rikt amatørteater-år.
Publisert 10. januar 2002
LES MER


DET SVINGAR i Molde

32 307 besøkande og ein million i økonomisk overskot. Den nye teatersjefen i Molde, Carl Morten Amundsen, har verkeleg fått det til å svinge av Teatret Vårt i Møre og Romsdal.
Publisert 7. januar 2002
LES MEIR


Arkiv 2001 LES MER
Arkiv 2000 LES MER
Arkiv 1999 LES MER