AKTUELT/ Arkiv / 2001
(annonse)

Denne side endret
3. februar 2003

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
Artikler
I mediebildet
Arkiv
SØKArkiv 2001
Alle nyhetssaker Teaternett publiserer, tar vi vare på i arkivet. Vi jobber fortløpende  med å systematisere og oppdatere det så det skal bli  enkelt å finne fram. Leter du etter spesielle stikkord, bruk søkefeltet til venstre! Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no


Kulturrådets scenkunstutvalg OPPLØSES I PROTEST

"Medlemmene opplever at det ikke lenger er mulig på en forsvarlig måte å utføre den oppgave de er satt til som medlemmer i Scenekunstutvalget. Politikernes maktdemonstrasjon overfor kunstfeltet vitner om en manglende tillit og et udemokratisk styringsbehov, heter det i en pressemelding fra det oppløste scenekunstutvalget i Kulturrådet.
Publisert 20. desember 2001
LES MER


SKUESPILLERBASERT på Det Norske

Ingen scenografi, og ingen nye kostymer, kun gjenbruk fra kostymelageret. Ingen bilde- eller videoprojeksjoner, ingen "boksemusikk" eller lydeffekter - kun levende musikk. Gruppa "Utan filter" legger opp til skuespillerbasert teater på Prøvesalen på Det Norske.
Publisert 17. desember 2001
LES MER


EU-STØTTE til Teatret Vårt
Som det ene av to prosjekter slapp Teatret Vårt gjennom EU-kommisjonens nåløye. Nesten en hel euro-million er bevilget til utvekslingsprosjektet Magic-Net over en tre års periode. 
Publisert 13. desember 2001
LES MER

FÆRRE profesjonelle teaterproduksjoner
Statistikken at det nå settes opp færre nye stykker  ved de profesjonelle teatrene enn for 10 år siden. Tall som NRK har hentet inn tolkes av flere som et negativt varsel om en mindre nyskapende scenekunst. 
Publisert 10. desember 2001
LES MER

Jula er GOD BUTIKK
Opp til ti prosent av årsinntekta kjem frå juleframsyningane hjå nokre av teatra, melder NRK-Kulturnytt. Drammens Teater reknar med å ta inn 17 000 billettar mellom anna på We wish you a Merry Christmas.
Publisert 6. desember 2001
LES MEIR


BARRON BLOD i mørketida
Otto Jespersen er på "mørketidsturné" melder Nordlys. Det er framsyninga OJ-Fremad i alle retninger som til veka står på plakaten mellom anna i Harstad og i Tromsø. 30 000 har til no sett framsyninga med Barron Blod, Tårnfrid og dei andre.
Publisert 3. desember 2001
LES MEIR


Slutt for FESTNINGSOPERA
Det kan no vere slutt på den ni år gamle tradisjonen med opera i ruinane til Steinvikholmen festning i Trondheimsfjorden. NRK Kulturnytt melder at Riksantikvaren stoggar spelet i Noregs siste erkebispeborg.
Publisert 29. november 2001
LES MEIR


Komikarar for AFGHANISTAN
Tjue norske komikarar vil "stå opp" for dei hardast ramma krigsofra i Afghanistan. 9. desember samlar dei inn pengar til Lækjarar utan grenser på Sentrum scene, melder NRK Kulturnytt.
Publisert 26. november 2001
LES MER


Fri og ung mot FRI OG GAMMEL?
Lederen i Norsk Skuespillerforbund er mer opptatt av konflikten mellom de etablerte frie gruppene og de nye og unge, enn det prinsipielle i Ellen Horns inngripen i Norsk Kulturråds disponeringer.
Publisert 5. november 2001
LES MER


Rut Tellefsen TAR FARVEL
Den prisbelønnede skuespilleren Rut Tellefsen tok onsdag 31. oktober farvel med sitt publikum på Nationaltheatret. Hennes siste rolle ble Orgons mor i Molierés Tartuffe.
Publisert 1. november 2001
LES MER


FrP-politiker vil SENSURERE TELLE
Ifølge NRK vurderer stortingsrepresentant Per Sandberg (FrP) å be Kulturministeren om å stanse Trøndelag Teaters forestilling om Henry Oliver Rinnan, Lola.
Publisert 28. oktober 2001
LES MER


Agder og Trøndelag best på egeninntekter
Agder Teater og Trøndelag Teater er de suverent beste til å skaffe seg egeninntekter. For hver krone staten spyttet inn, skaffet disse to teatrene selv 72 øre til dekning av driftskostnadene, viser Teaternetts beregninger.
Publisert 18. oktober 2001
LES MER

Lite teaterpolitikk i raust kulturbudsjett
Innenfor en historisk sterk vekst med hele 8,8% på Kulturdepartementets budsjett, vokser teaterformål med bare 2,3% - eller omtrent jevnt med prisveksten. Mesteparten av veksten går rett til de største institusjonene.
Publisert 15. oktober 2001
LES MER

Torshovteatret MOT NYE HØYDER
Torshovteatret opplever i høst en publikumstilstrømning man må tilbake til glansdagene på midten av 1990-tallet for å se maken til.
Publisert 11. oktober 2001
LES MER


HUMØR, FEST OG SPILLEGLEDE
- coming to a theatre near you!
Godordene hagler over Grenland Friteaters oppsetning av "Den innbildt syke". "Teatrets adelsmerke er kommunikasjon; en energiutveksling mellom sal og scene. Vi sparer ikke på den ressursen," sier instruktør Lars Vik om suksessen som nå farter land og strand rundt i Riksteatrets regi.
Publisert 8. oktober 2001
LES MER


Rogaland Teater: SNART I HUS
Når Rogaland Teater om en snau måned har premiere på Peer Gynt er et moderne scenebygg i oljehovedstaden ikke lenger noe luftslott. Snaue 60 millioner har det kostet og de ansatte gleder seg til å flytte inn.
Publisert 1. oktober 2001
LES MER


Iraner bak NYTT NORSK TEATER
Den iranske forfatteren og regissøren Mansour Koushan har vært sentral kreftene bak etableringen av en ny scene i Norge: Sølvberget, Stavanger Kulturhus. 21. september er det premiere for  G.U.D - et åndelig drama.
Publisert 20. september 2001
LES MER

Samtidsfestivalen: VIKTIG OG NØDVENDIG
"Selv om årets festival nok var litt spinkel, representerte den også en lenge ventet og riktig nytenkning fra Nationaltheatrets side", hevder Ida Lou Larsen.
Publisert 13. september 2001
LES MER


Piaf i Bergen: INGEN GRUNN TIL Å ANGRE
"Min oppgave er å formidle Edith Piafs historie gjennom en kvinne av vår tid". Elisabeth Lahr gleder seg til å portrettere den sårbare kvinnen med den store stemmen.
Publisert 10. september 2001
LES MER


EGEN BUDSJETTPOST for Grenland Friteater

500 000 til teatret, 300 000 til Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival - og egen plass på budsjettet. Julaften i september for Grenland Friteater? Kulturdepartementet nekter å kommentere saken overfor Teaternett.
Publisert 7. september 2001
LES MER


Teaterskatt SMULDRER BORT

Fredrikshald Teater i Halden mangler 4 millioner til restaurering og innredning, melder Aftenposten. 150 unike dekorasjonselementer kan gå tapt dersom ikke noe gjøres - raskt.
Publisert 6. september 2001
LES MER


DEBATT på DNS

Gjennom fem lørdagsformiddager vil Den Nationale Scene åpne sin vestibyle for diskusjon om samfunnsspørsmål. Bergensteatret har kalt sitt nye forum for "Horisont".
Publisert 3. september 2001
LES MER


Ringen
: Norges første
NY-SIRKUS FORESTILLING

Sirkus, rock, teater, dans. Heftig og helhetlig. Rått og vakkert. Morsomt og poetisk.  Ny-sirkuset er her.
Publisert 23. august 2001
LES MER


Festival for MER ENN SANNHET

Profesjonelle fortellere samles i Oslo - ikke for å lyve, men for å fortelle mer sannhet enn det som finnnes. Fortellerkontoret "Munn og Mæle" står bak.
Publisert 20. august 2001
LES MER


Rikholdige TEATERDAGER på LILLEHAMMER

Det blir teater fra morgen til kveld, når Norsk Amatørteaterforbund inviterer til årets Teaterdager på Lillehammer. Hele 15 kurs skal avholdes, i tillegg til en rekke andre aktiviteter.
Publisert 16. august 2001
LES MER

Vil lage KREATIVT laboratorium i OSLO
- Oslo har manglet et kreativt energisentrum i teatermiljøet! Dette sier Bendik Ø. Johannesen til Teaternett. Han og to andre unge skuspillere er engasjert av Norsk Skuespillerforbund til å lage Norsk Skuespillersenter. Senteret åpner i Oslo, 1.september.
Publisert 9. august 2001
LES MER

TEATRET VÅRT rir SAMTIDSBØLGEN
Den ivrige leser av Teaternett vil ha registrert flere nyhetsmeldinger om høstprogram spekket med samtidsdramatikk. Og Teatret Vårt er intet unntak. Også de vil formidle Jon Fosse og annen teaterkunst skapt i vår tid.
Publisert 7. august 2001
LES MER

OPERA UTEN RULLESTOLER
En rapport fra SINTEF påviser at rullestolbrukere vil få det vanskelig i det nye operabygget, melder Aftenposten. Kulturdepartementet reagerer på forholdet: - Operahuset må gjøres tilgjengelig for alle, sier statsekretæren.
Publisert 2. august 2001
LES MER


Svensk stipend til norsk skuespiller
Den svenske regjeringen har vedtatt å bevilge 200 000 kroner til et teaterprosjekt med sterkt norskt innslag.  Den norsk skuespillereleven Rebekka Karijord er både skuespiller, sanger, dramatiker og komponist.
Publisert 30. juli 2001
LES MER


Teaterkonsert med pingvin og gitar
Dette er ikke et avansert dekknavn for en kulturpolitisk duell mellom Jens Stoltenberg og Jan Petersen.  Det er derimot et høyst levende kulturtilbud i Bodø førstkommende mandag (30. juli), under Nordland Musikkfestuke.
Publisert 26. juli 2001
LES MER

Dristig Garborg-satsing: Ny norsk opera
Ny norsk opera er ikke hverdagskost.  Komponist Glenn Haugland mener selv at å skrive opera er en kunstnerisk risikosport, med fartruende høy kalkun-faktor. Sammen med Hedmark Teater og Tynset kommune lar han det stå til, med norske "klenodier" i fokus.
Publisert 19. juli 2001
LES MER


5000 teaterarbeidarar i Noregs Ungdomslag
Aktivitets-statistikken til Noregs Ungdomslag viser at teater er ein av dei viktigaste aktivitetane i laget. Det er imponerande tal dei har å vise til.
Publisert 16. juli 2001
LES MEIR


Først ute:
Presenterer seg med VIDEO på Teaternett
Skuespilleren Lars Bråten er først ute med å presentere seg med video i Teaternett sin skuespillerkatalog. Fra før har skuespilleren Marika Enstad lagt ut lydfiler på sin side. Redaktør Magne Kippersund er godt fornøyd med at bruksområdet for katalogen utvides.
Publisert 12. juli 2001
LES MER

Suksess i fjor:
Ny KULTURVANDRING langs AKERSELVA
I september skal publikum igjen få oppleve suksessen Kulturvandring langs Akerselva. Sagene-Torshov bydel inviterer nå kulturaktører til pånytt å delta i det som publikum satte mest pris på forbindelse med fjorårets 1000-års feiring i Oslo.
Publisert 9. juli 2001
LES MER

Mangfold og NY TEATERFESTIVAL
BIT Teatergarasjen har programmet klart for en begivenhetsrik høst. En ny teaterfestival, Meteor 2001, er det store høydepunktet. Ambisjonen er å være landets viktigste scene for samtidsteater.
Publisert 5. juli 2001
LES MER


En Folkefiende
SELGER I BERGEN
Tredjedelen av billettene til En folkefiende er allerede reservert, melder DNS i en pressemelding. To måneder før premieren ser det ut til at publikum vil ha med seg sesongåpningen i den nyrestaurerte storstua for scenekunst i Bergen.
Publisert 2. juli 2001
LES MER


PRØVEBORINGS-PLATTFORM
for nordisk scenekunst
"Ny energi til det tradisjonelle teatret kan like gjerne hentes fra "gläsbygder" og randområder som fra urbane strøk." Skuespillere fra fire nordiske land deltar når I morgen og i morgen og i morgen har premiére på Færøyene.
Publisert 25. juni 2001
LES MER


Haugtussa
som folkedansteater
Med en ny scenekunstsjanger som uttrykksform presenterer Bondeungdomslaget i Oslo Haugtussa i Garborgåret. Folkedansteater tar i bruk bevegelseselement fra norsk folkelig dansetradisjon.
Publisert 22. juni 2001
LES MER

Sabina gav likestillingspris
Etter 49 forestillinger med Sabina kunne skuespilleren Liv Helene Nylund i går glede seg over å motta Nord-Trøndelag fylkeskommunes likestillingspris. Nylund har selv vært produsent og manusforfatter for forestillingen. 
Publisert 21. juni 2001
LES MER

Kritisk til "pengespillet" i norsk teater
Scenekunstuvalget holder fortsatt kortene tett til brystet. Kampen om statens penger i form av dyktig søknadsskriving - på bekostning av kunstnerisk produktivt arbeid - er et av problemene utvalget ønsker å gjøre noe med. 
Publisert 18. juni 2001
LES MER

Norsk "thunder" TIL EDINBURGH
22 ganger skal Niels Fredrik Dahls stykke Like thunder spilles på verdens største kunstfestival. Edinburgh Fringe Festival går av stabelen 5. til 27. august og trekker til seg hundretusener av gjester fra hele verden.
Publisert 14. juni 2001
LES MER


DNS vil ha NY DRAMATIKK
Den Nationale Scene satser på bred front for å utvikle ny dramatikk, heter det i i en pressemelding fra teatret. Flere prosjekter er i gang, alle med mål å skrive ny dramatikk.
Publisert 11. juni 2001
LES MER


SAMTIDSFESTIVAL på Nationaltheatret
Nationaltheatret lar samtiden få en stor rolle i høstens reportoar. Den aller første samtidsfestivalen skal fylle alle scenene og mer til, fra 31.august. Senere på høsten vises urpremieren på Jon Fosses nye "Dødsvariasjonar". Men Nationaltheatret kan også by på blant annet Prøysen, Tsjekhov, Egner og Dumas i en rikholdig høstsesong.
Publisert 7. juni 2001
LES MER

AUDITION FOR GALE på Centralteatret i juni
Ville du ha møtt på en audition hvis forutsetningen var at du hadde eller hadde hatt psykiske problemer, var villig til å snakke om dem, og spille autentiske, egenopplevde  episoder som viste dem? 
Publisert 31. mai 2001
LES MER


NYE TAKTER i norsk scenekunst?
"Norsk scenekunstpolitikk har stått stille alt for lenge. Vi håper at Scenekunstutvalget denne gang kommer med mer radikale forslag til endringer," sier Tor Arne Ursin i Grenland Friteater  til Teaternett. 
Publisert 28. mai 2001
LES MER


SOMMERSPEL med eventyrlig bredde
Sommerspelpremierene faller tett i juni og juli, og det skjer en stadig fornyelse av repertoaret. Norsk Amatørteaterråds Friluftsspillkalender viser at bredden er imponerende. 
Publisert 24. mai 2001
LES MER

Avviser dramatisk SKUESPILLERFLUKT
Administrasjonen avviser at Teater Ibsen opplever en dramatisk skuespillerflukt. Jan Ø. Wiig, Sylvia Salvesen og Per Schaanning har permisjon fra teatret når Inger Buresund i høst tiltrer som teatersjef.
Publisert 22. mai 2001
LES MER

Klart for Scenekunstmarked i Sandefjord
Markedet for Scenekunst i Sandefjord er blitt en institusjon for de ikke-institusjonelle. Mandag 28. mai åpner markedet for sjette gang, med 36 produksjoner på programmet. 
Publisert 21. mai 2001
LES MER

Ærespris til Laila Goody
Skuespilleren Laila Goody har fått Per Aabels ærespris, melder NRK Kulturnytt. Overrekkelsen skjedde i forbindelse med en festforestilling av Molieres Tartuffe i Nationaltheatret 17. mai.
Publisert 18. mai 2001
LES MER


Tenåring klar for DRAMATIKERSKOLEN

Tre dramatikerspirer er kommet gjennom nåleøyet for Norges første utdanning i å skrive tekster for teater.  Den yngste er bare nitten år. Sammen med 11 andre søkere har de tre lagt bak seg en uke med forskjellige opptaksprøver.
Publisert 14. mai 2001
LES MER


UNGT TEATER over landegrensene

Teatret Vårt, Regionteatret i Møre og Romsdal, er som eneste teater i Norge invitert med i stiftelsen av en europeisk samarbeidsorganisasjon som skal arbeide med formidling av klassisk dramatikk for barn og unge.
Publisert 14. mai 2001
LES MER


HERRE JEMINI med Frode Rasmussen

Ikke siden 1997 har noe norsk institusjonsteater satt opp Dario Fo. Men siste uke i mai kan publikum få oppleve Frode Rasmussen påny, 20 år etter at han gjorde sin første tolkning av forestillingen "Herre Jemini - Gjøgleren kommer". Denne gangen skjer det på Torshovteateret.
Publisert 10. mai 2001
LES MER

FIGHTER-AVSLUTNING på god sesong
Teaterhuset Avantgarden i Trondheim, sier seg godt fornøyd med årets vårsesong. På onsdag og torsdag (9. og 10.mai) settes et kraftfullt punktum med forestillingen "Throwing Your Body into the Fight".
Publisert 7. mai 2001
LES MER


TOMTA KLAR i Tromsø

- Nå faller alle kulturbrikkene i Tromsø på plass, sier ordfører Herman Kristoffersen i Tromsø til avisa Nordlys, etter at tomtevalget for det nye teaterbygget i byen er klart.
Publisert 3. mai 2001
LES MER


Nationaltheatret SLITER

Regnskapstallene til Nationaltheatret ser ikke pene ut for første kvartal i år. Fram til midten av februar hadde teatret 700 000 kroner mindre i billettinntekter en budsjettert, melder Nettavisen.
Publisert 30. april 2001
LES MER


Forslag om skjerping av medlemskrav i NSF

Skuespillere ved Den Nationale Scene vil stramme inn reglene for å bli medlem av skuespillerforbundet. På generalforsamlingen 6. mai vil de fremme forslag mot det de opplever som utvanning av yrkestittelen skuespiller.
Publisert 26. april 2001
LES MER

"WERGELANDS barn" får Kulturrådets støtte
Det er 150 år siden den såkalte "jødeparagrafen" i Grunnloven (§2) ble fjernet.  Teater Dybbuk - Oslo - får Kulturrådets støtte til et prosjekt om t Wergelands barn - om de norske jødenes kulturhistorie 1851 - 2001. 
Publisert 23. april 2001
LES MER

SKRIV og VINN pengepremie
Norsk Amatørteaterråd lokker med pengepremie i sin  manuskonkurranse. Her er ingen begrensning på tema, sjanger eller antall akter. Men det stilles visse krav til manus. Og det finnes en tidsfrist!
Publisert 20. april 2001
LES MER

Gjensyn med Lilly Valentin
Nationaltheatrets oppsetning av Woyzeck tas av plakaten 7. mai ­ etter 23 forestillinger. Årsaken er at billettsalget er dårligere enn forventet. I stedet inviterer teatret til et gjensyn med Anne Marit Jacobsen og Lilli Valentin.
Publisert 19. april 2001
LES MER

INTIMT på Kafé Kampen
En av de medvirkende skuespillerne i Teater Syklus, Camilla Belsvik, har selv oversatt Michael Almaz´ skuespill Intimitet som settes opp på Kafé Kampen 23. - 26. april.
Publisert 17. april 2001
LES MER

Kjøp og salg av SCENEKUNST
Teatermarkedet i Sandefjord
har befestet sin posisjon som den ledende arena for kjøp og salg av profesjonell scenekunst i Norge. På markedet får ulike scenekunst grupper presentere seg for mulige kjøpere.
Publisert 15. april 2001
LES MER

Trenger GATEARTISTER
Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, er landets største årlige teaterfestival. Nå gir de alle med en gateartist i magen, anledning til å prøve seg.
Publisert 9. april 2001
LES MER


PIPPI PÅ TOPP
Pippi Langstrømpe topper listen over antall forestillinger med amatørteatre i 2000. Fire forskjellige teatergrupper spilte ialt 78 forestillinger med den rødhårete superjenta i hovedrollen.
Publisert 5. april 2001
LES MER


DNS satser UNGT
Når Morten Borgersen tiltrer som ny teatersjef ved DNS til høsten får han med seg mange nye fjes. I tillegg til det faste ensemblet på 17 blir det ansatt 13 nye skuespillere.
Publisert 2. april 2001
LES MER

FLOM av ny norsk dramatikk
I årets første måneder har Det Åpne Teater mottatt fire ganger så mange manuskript som i hele fjoråret. Og fra 1999 til 2000 var det 80% flere dramatikere som benyttet seg av Det Åpne Teater.
Publisert 19. mars 2001
LES MER

NYTT TEATER i Stavanger
Med støtte fra kultursjef Rolf Norås vil den iranske teaterregissøren Mansour Koushan lage et nytt fast teater i Stavanger. - Jeg vil at vi skal ta i bruk teater fra hele verden, sier Koushan til Stavanger Aftenblad.
Publisert 12. mars 2001
LES MER


PANGSTART for Telle
- Ola B Johannesen etterlot meg et skikket bo. Stykkene Bønder i solnedgang og Peer Gynt sørget for å gi meg en pangstart som teatersjef, sier Catrine Telle, sjef for Trøndelag Teater.
Publisert 9. mars 2001
LES MER


Nei til SEXFOKUSERING
Ifølge Sunmørsposten nekter 200 skoleelever i Sogn og Fjordane å se forestillingen Gjest Baardsen dør alene ved Nilens Breidd. Årsaken er er at stykket er omtalt i lokalpressen som sexfokusert.
Publisert 7. mars 2001
LES MER


Hungnes sjef på Oslo Nye Teater
Svein Sturla Hungnes var regissør for høstens dundrende "Cabaret"-suksess på Oslo Nye Teater. Fra 1. nyttårsdag 2002 blir han sjef for hovedstadsteatret etter Kjetil Bang-Hansen.
Publisert 2. mars 2001
LES MER

STATSRÅDEN spiller i STATSKANALEN
Kulturminister Ellen Horn får gjennoppfrisket tilværelsen som skuespiller med en rolle i radioteatret. Dermed får hun kanskje et sårt tiltrengt kunstnerisk pusterom i sitt ellers så administrativt og politisk krevende forhold til NRK. 
Publisert 27. februar 2001
LES MER

SJEFSDUO på Oslo Nye?
Instruktørene Per-Olav Sørensen og Petter Næss er ifølge Dagsavisen blant favorittene til sjefsstillingen ved Oslo Nye Teater. De to har arbeidet ved teatret i fire år og søker stillingen sammen.
Publisert 23. februar 2001
LES MER


Snart FALLER ØKSEN
igjen over Kristoffer Svartbækkens hode, på dagen 125 år siden den siste offentlige henrettelsen i Norge. Den 37-årige læreren Per Kjelland gir den myteomspundne skikkelsen liv igjen - i rundt 80 minutter.
Publisert 18. februar 2001
LES MER


Pilotprosjekt: Dramatikerutdanning i Norge
Jon Fosse er blant jurymedlemmene når man skal sile ut tre lovende skrivekyndige,  til den nye norske dramatikerutdanningen. Pilotprosjektet er et samarbeid mellom Det Åpne Teater, Nationaltheatret, Det Norske Teatret og Statens teaterhøgskole.
Publisert 16. februar 2001
LES MER

Rossiné i ny rolle som dramasjef
Dagbladets teateranmelder har tidligere takket nei til rollen som "teatertante". Men nå skifter han definitivt posisjon i teaterlandskapet og blir programsjef i NRKs dramaavdeling. 
Publisert 10. februar 2001
LES MER

Over 500 PREMIERER
Nå er over 500 gjennomførte premierer registrert i Teaternetts unike oversikt. Her kan man få et inntrykk av teatersjefenes prioriteringer, side om side med amatørteatrenes repertoar.
Publisert 7. februar 2001
LES MER

Fakkeltog for BENJAMIN
Redaksjonen i Teaternett oppfordrer alle som har anledning til å gå i fakkeltog fra Jernbanetorget kommende torsdag. Vold og rasisme må bekjempes.

Publisert 30. januar 2001
LES MER


Rekordsøkning til teaterskolen
Statens teaterhøgskole i Oslo opplever rekordsøkning til skuespillerlinja. Hele 627 ungdommer vil prøve seg, melder Aftenposten. - Jeg skulle gjerne hatt tyve istedenfor ti nye studenter årlig, sier dekan Bernhard Ramstad.
Publisert 29. januar 2001
LES MER


ROBBIE WILLIAMS

vil lære seg å bli skodespelar. Han har fått plass på stjerneskulen Lee Strasberg Theatre Institute i New York melder Nettavisen. Draumen er å bli James Bond...
Publisert 29. januar 2001
LES MER


Russisk teaterskole i Skandinavia

Den 19. og 20.mai i år er det opptaksprøve til Skuespillerskolen "The Russian Theatre Academy GITIS". Elevene blir de første på den skandinaviske avdeling - GITIS Scandinavia.
Publisert 28. januar 2001
LES MERFremtidens dramatikere i støpeskjeen?

Norske dramatikere, med Jon Fosse i spissen, gjør det skarpt for tiden. Nå ønsker det Det Åpne Teater i Oslo på å gi unge hobbydramatikere et et løft til å satse på sitt skrivetalent.
Publisert 25. januar 2001
LES MER


Vil gi publikum en trøkk i trynet

Den kanadiske koreografen og scenekunstneren Benoît Lachambre skal åpne vårsesongen på BIT Teatergarasjen med et skikkelig smell. Han vil gjerne la publikum få føle ubehag under forestillingene sine.
Publisert 22. januar 2001
LES MER


81% publikumsvekst for Teater Ibsen

Morten Borgersen kan forlate Teater Ibsen med knallsterke publikumstall bak seg: 34 494 i 2000 mot 19 040 i 1991. I prosent er det en vekst på formidable 81%. Og i 2001 presenterer teatret to urpremierer for barn/familie.
Publisert 16. januar 2001
LES MER


Vil REHABILITERE 60- og 70-årene på National
Bengt Calmeyer er engasjert for å skrive 60- og 70-årenes historie om Nationalthetret på nytt, i kjølvannet av Nils Johan Ringdals skandaleombruste praktverk. Lars Andreas Larssen står i spissen for initiativet.
Publisert 15. januar 2001
LES MER

- EIT EUROPEISK MIRAKEL
Jon Fosse er eit europeisk mirakel, seier Berit Gullberg, leiar for det svenske teaterforlaget Columbine til Dagens Nyheter. Ho og undrar seg litt over at det ikkje fins eit eige norsk teaterforlag.
Publisert 8. januar 2001
LES MEIR


BETRE TIDER for Teatret Vårt
Teatersjef Carl Morten Amundsen kan puste letta ut etter sitt første heile år i sjefsstolen ved Møre og Romsdal Regionteater. 8000 fleire tilskodarar vitja teatret i 2000 samanlikna med 1999 melder Sunmørsposten.
Publisert 4. januar 2001
LES MER


Romeo og Julie i KLASSEKAMP
Festspillsjef Bergljót Jónsdóttir har valgt en moderne oppsetning av Romeo og Julie som åpningsforestilling i Grieghallen til våren med den albanskættede Angelin Preljocaj som koreograf.
Publisert 2. januar 2001
LES MER


Skuespillere PÅ FRIMERKER
Postverket lanserer en frimerkeserie med kjente norske skuespillere. Både Per Aabel, Aase Bye, Lillebil Ibsen, Alfred Maurstad og Tore Segelcke blir nå å finne i postkassene.
Publisert 2. januar 2001
LES MER


Bergman til NRK
Ingmar Bergmans neste prosjekt er et radioteaterstykke for NRK melder Nettavisen. Det dreier seg om regi på et stykke av Henrik Ibsen. Forestillingen skal sendes parallelt både i radio og på internett.
Publisert 2. januar 2001
LES MER


Arkiv 2000 LES MER
Arkiv 1999 LES MER