AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side er endret
8. desember 2007

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger
Artikler

Arkiv
SØKArkiv 2006
Alle nyhetssaker Teaternett publiserer, tar vi vare på i arkivet. Vi jobber fortløpende  med å systematisere og oppdatere det så det skal bli  enkelt å finne fram. Leter du etter spesielle stikkord, bruk søkefeltet til venstre! Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

Gjestespillmidler er fordelt fra Norsk kulturråd
Septemberlista viser at Bergen, Trondheim og Oslo får mest, særlig gjennom BIT Teatergarasjen (Bergen), Teaterhuset Avant Garden (Trondheim) og Det Åpne Teater (Oslo).

Publisert 18. september 2006
LES MER

Skuespillernettverket med showcase
Sånt er aldri før gjort i Norge, men vel verdt å prøve, mener Skuespillernettverket. 15 skuespillere har slått seg sammen om å vise fram   først og fremst seg selv gjennom en halvannen times sammensatt forestilling.
Publisert 13. september 2006
LES MER

Kan Ibsen MODERNISERAST?
Korleis skal ein modernisere Ibsen? Språkleg fornying ikkje er nok, meiner Elisabeth Leinslie i Dagsavisen. Ibsen sine stykke må også setjast inn i moderne situasjonar.
Publisert 31. august 2006
LES MEIR

Ibsenkvinner i HUNDRE

15 svært så ulike land er med når Ibsenfestivalen sparkar igang om under ein månad. Og 100 år etter Ibsens død fangar kvinnene hovudinteressa.
Publisert 28. juli 2006
LES MEIR

Hedda kontroversiell igjen?

- Jeg har lurt på hva Hedda opplevde i selve øyeblikket hun gjorde det, sier regissør Kirsti Buchanan Ulvestad til oslopuls.no, og sikter til øyeblikket da Hedda avfyrer pistolen som hun har rettet mot sitt eget hode.
Publisert 14. juli 2006
LES MER

Sommertid - tid for spill

- Spilltradisjonen i Norge står sterkt, og fortsetter å utvikle seg. Spelet om Heilag Olav, som vel må betraktes som selve "ur-spillet",  er definitivt ikke alene "på valen" lenger. Norsk Teaterråd har samlet en oversikt over 47 ulike spill som spilles i sommer.
Publisert 11. juni 2006
LES MER

Et ærefullt sjokk - og moro!

- Jeg hadde ingen anelse på forhånd. Det var et sjokk, men først og fremst en stor ære! Prisen gis jo som honnør for at du kan prestere på høyt nivå over tid. Og så er statuetten så vakker! Ågot Sendstad fra Nes i Hedmark er tildelt Per Aabels ærespris 2006.
Publisert 2. mai 2006
LES MER

Alene, og rett på

- Flott å lære det på den harde måten, så slipper du ubehagelige overraskelser når du kommer ut i arbeidslivet, sier Linn Heimsvik til Teaternett. I slutten av mars står fire TITAN-studenter alene på hver sin scene - rett på jobb, rett i markedet.
Publisert 8. mars 2006
LES MER

Kunsthøgskolen vil utdanne pedagoger

Kunsthøgskolen i Oslo vil nå også være en utdanningsinstitusjon for pedagoger. Skuespillere og regissører får tilbud om praktisk pedagogisk utdanning i teater (PPU).   
Publisert 27. februar 2006
LES MER

Ibsenprisvinnere i felles forestilling
En av Teater Ibsens markeringer i jubileumsåret for dikteren er oppsetningen Fri som fuglen. Nyskrevne tekster av flere Ibsenprisvinnere settes sammen til en forestilling. 
Publisert 12. januar 2006
LES MER

EU-støtte til norsk scenekunst
Teatret Vårt i Møre og Romsdal er en av mottakerne av kulturstøtte fra EUs program Kultur 2000 i 2005/2006. Programmet støtter flernasjoanle samarbeidsprosjekter organisert i nettverk.
Publisert 4. januar 2006
LES MER

Arkiv 2005 LES MER
Arkiv 2004 LES MER
Arkiv 2003 LES MER
Arkiv 2002 LES MER
Arkiv 2001 LES MER
Arkiv 2000 LES MER
Arkiv 1999 LES MER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no