AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side er endret
8. desember 2007

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger
Artikler

Arkiv
SØKArkiv 2005
Alle nyhetssaker Teaternett publiserer, tar vi vare på i arkivet. Vi jobber fortløpende  med å systematisere og oppdatere det så det skal bli  enkelt å finne fram. Leter du etter spesielle stikkord, bruk søkefeltet til venstre! Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

Julegave: MISTER STØTTEN

Oslopolitikerne vil fjerne støtten til Hellerud Teaterverksted for psykisk utviklingshemmede, melder Dagsavisen. Det prisbelønnede teaterverkstedet øvde til 10-årsjubileet da de fikk meldingen.
Publisert 10 desember 2005
LES MER

LØNSTAP for teatermusikarar

Musikernes Fellesorganisasjon vil ta opp lønstilhøva for teatermusikarane til våren, melder fagbladet Musikk-Kultur. Musikarar ved Trøndelag Teater taper på lønsoppgjeret i 2004.
Publisert 30. november 2005
LES MEIR

LYSKASTAR-RAN i København

- Det kongelege Teater er ikkje eit Fort Knox, seier bygnings og driftssjef Carsten Andersen til danske Politiken etter at lyskastarar for 550 000 kr er stolne frå teatret.
Publisert 25. november 2005
LES MEIR

Giske blar opp for IBSEN

Det ble for sterkt for kulturministeren da Ibsen-komiteen ville droppe Nationaltheatret fra jubileumsfeiringen. Nå blar han opp 1,5 millioner. Men Bergen, der Ibsen var teaterregissør, får ingenting.
Publisert 9. november 2005
LES MER

Harold Pinter fekk NOBELPRISEN

Overrasking og glede er reaksjonane i norsk og internasjonalt teatermiljø på meldinga om at skodespelaren og dramatikaren Harold Pinter har fått Nobelprisen i litteratur for 2005.
Publisert 16. oktober 2005
LES MER

Teater mot rasisme

Sogn og Fjordane Teater har fått antirasismeprisen til Årdalstangen Kjemiske Arbeidarlag, melder nrk.no. Saman skal vi leve er historien om det tragiske dødsfallet til sogndølen Arve Beheim Karlsen.
Publisert 9. oktober 2005
LES MER

Valg 2005: Teater IKKE TEMA

Du må lete lenge etter ordet "teaterpolitikk" i det politiske valgskuespillet. SV, Venstre og Senterpartiet vinner riktignok Teaternetts uformelle terningkast-runde. Døm selv!
Publisert 4. september 2005
LES MER

Teaterkunst om seksuelle overgrep

Er teater et egnet virkemiddel for å skape oppmerskomhet og debatt rundt seksuelle overgrep? Dette er en av problemstillingene som blir tatt opp på et seminar i Tønsberg i september.
Publisert 15. august 2005
LES MER

Raskolnikov blir kirketeater
I samarbeid med to skuespillere har dramatiker Thor Rummelhoff arbeidet fram et scenisk uttrykk for Raskolnikovs sjelekamp som er tilpasset det sakrale rommet i Fredrikstad Domkirkes kapell.
Publisert 4. august 2005
LES MER

Ibsens samlede på 68 minutter
På Apotekergårdens utescene i Grimstad blir det sjangerlek med uventede og humoristiske vendinger. Rakettfart må i alle fall til for å komme gjennom Henrik Ibsens samlede verker på 68 minutter.
Publisert 29. juni  2005
LES MER

Dans SPRENGER rammene
I ei pressemelding ved første tildelingsrunde i 2005 uttrykkjer Norsk Kulturråd eit luksusproblem: Det er så mykje bra kvalitet i scenekunstfeltet at fleire gode prosjekt ikkje kan få prioritet.
Publisert 8. juni  2005
LES MEIR

Satsar på VESAAS

Hedmark Teater og Harald Hoaas dramatiserer novella Så nær deg av Halldis Moren Vesaas til hausten. Dette blir teatrets hovedsatsing neste sesong, melder Hamar Arbeiderblad.
Publisert 3. juni  2005
LES MEIR

DUS med kjente samtidsdramatikerne

Gjennom Den Unge Scene (DUS) har unge skuespillere fått prøve seg på nyskrevne tekster fra de etablerte dramatikerne Jon Fosse, Liv Heløe, Christopher F-B Grøndahl og Finn Iunker.
Publisert 31. mai 2005
LES MER

KOKS-BOKS premiereklar med Avslag
Det handler om asylpolitikk og humor. Et halvt år etter oppstarten er teatergruppa KOKS-BOKS fra Moss klar med sin første forestilling. - Vi vil lage teater for å forandre, sier Ola Innset til Teaternett.
Publisert 25. mai 2005
LES MER

Regissør PÅ SPEL
Det er på ny uro kring Olsokspelet på Stiklestad. Ifjor trekte skodespelar Paul-Ottar Haga seg frå stykket etter strid om nye regigrep frå Tyra Tønnesen.
Publisert 11. mai 2005
LES MEIR

Teppet opp for PAE WHITE

118 kunstnarar var med på konkurransen, mellom desse 46 norske. Men jobben med å lage sceneteppe til Bjørvika-operaen går til ei amerikansk jente frå Los Angeles.
Publisert 4. mai 2005
LES MEIR

Dansk PRISDRYSS

Utdelinga av dei danske Reumert-prisane får dei norske teaterprisane til å sjå litt molefonkne ut. For ei snau veke sidan dryssa det prisar og pengar ut over danske teaterfolk.
Publisert 30. april 2005
LES MEIR

TEATERKJEMPE er borte

Den norske skuespilleren og regissøren Lothar Lindtner er død, melder NRK-Kulturnytt. Lindtner døde torsdag 14. april og ble 87 år gammel. Teater-kjempen rakk å være med i over 400 oppsetninger.
Publisert 19. april 2005
LES MER

SATSAR på PEER

Ifjor omsette Peer Gynt for 20 millionar kroner i Gudbrandsdalen. 12 000 menneske såg framsyninga ved Gålåvatnet i fjor, og no vil direktør Eli Blakstad bruke 30 millionar på Ibsen-figuren.
Publisert 5. april 2005
LES MEIR

Riss
av livets gymtime

- Riss handler om å slutte å være barn, om noen av posisjonene vi størkner i, forteller produsent Jon R. Skuldberg til Teaternett. Tord Akerbæks nyskrevne forestilling har premiere i Halden 3. april.
Publisert 30. mars 2005
LES MER

Få årets påskekrim på øret
Teaternett tar for seg den rikelige mengden av kriminell godlyd som finnes til påskeferien. For påskekrimmen har nådd lydbokformatet for fullt, og en rekke av NRKs hørespill kommer nå i fete CD-pakker.
Publisert 21. mars 2005
LES MER

Al Pacino som SHYLOCK
Shakespeare sitt kontroversielle skodespel Kjøpmannen i Venedig har blitt ei vellukka filmatisering, meiner filmkritikar Inger Bentzrud i Dagbladet. Og i Noreg skal det bli film av Ibsen.
Publisert 13. mars 2005
LES MEIR

For lite DISTRIKTS-opera

- Distriktene føler seg glemt av Den Norske Opera, sier styreleder i Riksoperaen, Torbjørn Urfjell til NRK-kulturnytt. Og nå vil Riksoperaen ta hånd om pengene til distriktsopera selv. 
Publisert 5. mars 2005
LES MER

TRANGT på musikk-dans-drama

Videregående elever på musikk-dans-drama i Trondheim risikerer å ikke komme videre fra grunnkurset, melder NRK-kulturnytt. Tilstrømmingen til de populære studieretningene er så stor at karakterpresset blir ekstremt. 
Publisert 25. februar 2005
LES MER

Scenen i Festspillene

Operaen Alcina av Händel, spekka med soliststjerner, blir kanskje det mest spektakulære av høydepunktene ved årets Festspill i Bergen. Det er flere år siden det ble oppført en fullscenisk opera i Grieghallen. 
Publisert 25. februar 2005
LES MER

Debatt om Den kulturelle skolesekken

Flere teatre kan takke innkjøpsordningen Den kulturelle skolesekken for framgang i besøkstallene. Nå vil Oslo Arbeiderpartis kulturforum diskutere "skolesekkens" framtid. 
Publisert 25. februar 2005
LES MER 

Tre Iunker-skuespill i bokform
"Glimrende dialoger" og "utmerket som litterær dramatikk" er karakteristikker Finn Iunkers skuespill har fått. Han beskrives som både brechtsk og anti-brechtsk. Tre av stykkene er nå gitt ut i bok.
Publisert 07. februar 2005
LES MER 

Arkiv 2004 LES MER
Arkiv 2003 LES MER
Arkiv 2002 LES MER
Arkiv 2001 LES MER
Arkiv 2000 LES MER
Arkiv 1999 LES MER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no